Her Öğretmen atama dönemi çok sancılı geçer

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her atama dönemi çok sancılı geçer. Şimdi de öyle oluyor. On binlerce öğretmen, günlerce şubatta atama yapılacak mı, yapılmayacak mı diye kıvrandı. Şimdi de kontenjan dağılımındaki adaletsizliğe isyan ediyorlar.

Öyle bir kaos var ki birinin sevinmesi demek, diğerlerinin üzülmesi anlamına geliyor. Şu anda az olan kontenjanlar yükselse, bu kez diğerleri kazan kaldıracak. Ve maalesef bu hep böyle devam edecek.

Öğretmen açığı çok fazla diye, on yıl önce, pıtırak gibi hemen her yere eğitim fakültesi açıldı. Açılmaya da devam ediyor. Şu anda bazı branşlarda, önümüzdeki 20 yıl yetecek kadar öğretmen fazlası var. Bu yetmiyormuş gibi hâlâ bu branşlara öğrenci alınıp mezun ediliyor.

Bir de çeşitli söylentiler var. Örneğin Matematik ve Edebiyat'ta taban puanlarla kontenjanlar arasında büyük çelişki bulunuyor. Öğretmenler, "Bu puanda bu kadar aday yok. Boş kontenjanlar nasıl doldurulacak?" endişesi taşıyorlar.

Özetin özeti: MEB, her yönüyle, uzun vadeli bir öğretmen politikası oluşturmalı, her şeyden önemlisi de öğretmen adaylarını bilgisiz bırakmamalıdır. Atamalar bilgisayarla yapılıyor. Ama yine de tereddütler varsa, bunlara kızmak yerine açıklık politikası uygulamalıdır.

abbas güçlü/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber