Dosyanız kapanmadan ehliyetinizi alın

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl içerisinde kursiyerlerin sertifikalarını ehliyete dönüştürmeleri gerekiyor. Bu süre içerisinde başvurmayan kursiyerlerin sertifikaları geçersiz sayılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dosyanız kapanmadan ehliyetinizi alın

Milli Eğitim Bakanlığı'nın(MEB), ehliyetle ilgili yeni düzenlemesi resmi gazete'de yayınlanırken, sürücü kursları, ehliyet almaya hak kazanan kişilerin biran önce kayıt olduğu kurslardan sertifikalarını alarak bulundukları il ve ilçe trafik tescil şubelerine giderek ehliyetlerini almaları konusunda uyarıda bulundu.

Sorgun Duygu Sürücü Kursu Yöneticisi Mehmet Demirbaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ehliyetle ilgili yeni düzenlemesi geçtiğimiz günlerde resmi gazete de yayınlandığını belirterek, "Buna göre kursu başarıyla bitiren kursiyerler, sertifikaları bulundukları il ve ilçe trafik tescil şubelerine giderek sınıfına uygun ehliyetlerini alabilirler. Kurslara kayıt olmuş, bütün sınavları başarıyla tamamlamış, ancak halen ehliyetlerini almayan yaklaşık çok sayıda kişi bulunuyor. Bu kursiyerlerin 2 yıl içerisinde ehliyetlerini almaları gerekiyor. Aksi taktirde dosyaları kapanıp, her şeyi sil baştan yapmaları gerekiyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl içerisinde kursiyerlerin sertifikalarını ehliyete dönüştürmeleri gerekiyor. Bu süre içerisinde başvurmayan kursiyerlerin sertifikaları geçersiz sayılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber