Çanakkale polisinden insan tacirlerine büyük darbe

Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu 6 ilde polisin son 4.5 ayda düzenlediği operasyonlarda, yakalanan toplam 35 insan tacirinden 17'si tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale polisinden insan tacirlerine büyük darbe

Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu 6 ilde polisin son 4.5 ayda düzenlediği operasyonlarda, yakalanan toplam 35 insan tacirinden 17'si tutuklandı. Yakalanan 355 yabancı uyruklu kaçağın ise ölüm yolculuğundan kurtarıldığı açıklandı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ayvacık Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Örgütün Faaliyeti Kapsamında Göçmen Kaçakçılığı Yapmak" suçlarına yönelik geçen 21 Ocak'ta büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında, takibi yapılan suç örgütüne yönelik bugüne kadar Çanakkale merkez ve ilçesi Ayvacık, Balıkesir'in Edremit ve Ayvalık ilçeleri, Edirne'nin Uzunköprü ve Keşan ilçeleri, Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde toplam 17 ayrı yakalama gerçekleşti.

Yasa dışı yollardın Yunanistan'ın adalarına kaçmaya kalkışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 355 yabancı uyruklu kaçak ile 15 araç, 5 şişme bot, 4 bot motoru ele geçirildi. Yakalanan 17 organizatör ise tutuklanarak cezaevlerine gönderildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, geçen 4 Haziran sabahı İstanbul, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ ve Aydın'da eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 18 insan kaçakçısını daha gözaltına aldı.

Kaçakların ise işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber