Taksim'de son durum...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 00:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talimhane yönünden Taksim Cumhuriyet Anıtı'na doğru taş, bilye ve havai fişek atan gruba müdahale edildi.

Taksim Meydanı'nda polisin bekleyişi sürürken, bir grup gösterici Talimhane yönünden Cumhuriyet Anıtı'na doğru taş, bilye ve havai fişek attı. Polis bunun üzerine gösterici gruba biber gazı ile karşılık verdi.

İstiklal Caddesi'nde Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde barikat kuran göstericilerden bazıları polise taş atarken, Sıraselviler Caddesi'nde bekleyen bir TOMA da meydana doğru yönelmek isteyen göstericilere su sıkarak dağıttı.

- Gezi Parkı'ndaki durum-

Polis, Gezi Parkı'ndan çıktıktan sonra Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önüne çekildi. Bu sırada bazı göstericiler ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli flamalarla merdivenlere gelerek, beklemeye başladı. 3 TOMA da merdivenlerin önünde konuşlandırıldı.

Bunun üzerine, bir gösterici, bölgedeki emniyet amirinin yanına giderek, TOMA'ların merdivenlerin önünden çekilmelerini istedi.

Gösterici daha sonra arkadaşlarının yanına gelerek megafonla "Beyler taş yok, TOMA'lar geri çekiliyor, biz buraya ağaçlar için geldik, taş atmayın" uyarısında bulundu.

Bir süre devam eden müzakere sonucunda göstericilere polis anlaştı ve TOMA'lar geri çekildi. Göstericiler, bunun üzerine polisi alkışladı.

-Yanan araçlar söndürüldü-

Taksim Meydanı'nda yanan araçlar itfaiye ekiplerince söndürüldü. Göstericilerin tahrip ettiği araçların çekilmesi için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden büyük bir vinç getirildi.

Meydanda Gezi Parkı'nda kalan göstericilere ait "yatak, ayakkabı, pantolon, çarşaf, yorgan" gibi çeşitli eşyaların meydana dağıldığı görüldü.

- Kasklarını yastık, kalkanlarını döşek olarak kullanıyorlar-

Gün boyu Taksim Meydanı ve civarında görev yapan çevik kuvvet ekiplerinin bir bölümü AKM önü ve Gümüşsuyu'nda dinleniyor.

Polislerin bu sırada "kasklarını yastık, kalkanlarını da döşek" gibi kullandıkları görüldü. Bazı çevik kuvvet mensupları sırt sırta vererek dinlenirken, bazıları da kumanyalarını yedi.

Biber gazından olumsuz etkilenen çevik kuvvet polislerinin zaman zaman birbirlerine su verdikleri, gözlerine limon sürdükleri görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber