Akhisar'da kuduz nedeniyle bir köy daha karantinaya alındı

Akhisar ilçesinde kuduz olduğu belirlenen kedinin M.A. isimli vatandaşı ısırması sonucu Ulupınar köyünün karantinaya alınmasının ardından, kedinin geldiği belirlenen Çoruk köyü de karantinaya alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akhisar'da kuduz nedeniyle bir köy daha karantinaya alındı

Akhisar ilçesinde kuduz olduğu belirlenen kedinin M.A. isimli vatandaşı ısırması sonucu Ulupınar köyünün karantinaya alınmasının ardından, kedinin geldiği belirlenen Çoruk köyü de karantinaya alındı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 10 Haziran tarihi itibarı ile Çoruk köyünde de karantina ve kordon tedbirleri uygulamaya konulduğunu açıkladı. İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, önce Çoruk, ardından Ulupınar köyünden iki vatandaşımızı ısıran kedinin saldırgan olduğu dönemde, başka birilerini ve evcil hayvanları ısırma ihtimaline karşı tüm köy ve mahalle muhtarlıklarının bu konuda SMS mesaj sistemi ile uyarıldığını söyledi. Şenyürek, her iki köyün merkezi esas alınmak suretiyle yarıçapı 40 km olan alan Kuduz Risk Alanı olarak belirlendiğini ifade ederek, Kuduz Risk Alanı içerisinde yer alan köy ve beldelerdeki kedi ve köpeklerin hayvan sahiplerince kontrol altında tutulmalarını istedi.

Müdür Şenyürek, Akhisar İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nun Kuduz hastalığı ile mücadele esaslarını belirlediğini ve alınan kararların uygulamaya konulduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber