Belediyeden Kürtçe açılımı

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi 'İki dilli yaşam' çerçevesinde ilçedeki 4 köprü ve 550 çöp konteynerine Kürtçe 'Şaredariya Bazide' ve Türkçe olarak da 'Doğubayazıt Belediyesi' yazdırdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyeden Kürtçe açılımı

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi 'İki dilli yaşam' çerçevesinde ilçedeki 4 köprü ve 550 çöp konteynerine Kürtçe 'Şaredariya Bazide' ve Türkçe olarak da 'Doğubayazıt Belediyesi' yazdırdı.

Doğubayazıt Belediyesi Başkanı BDP'li Canan Kormaz'ın 'iki dilli yaşam' projesi çerçevesinde ilçede belediyeye bağlı birimlerde Kürtçe yaygınlaştkırılmaya çalışılıyor. Doğubayazıt'taki 4 köprü ile ilçenin çeşitli yerlerinde bulunan 550 çöp konteyneri ile çöp poşetlerine Türkçe Doğubayazıt Belediyesi, Kürtçe olarak da aynı anlamı içeren 'Şaredariya Bazide' yazdırıldı.

Doğubayazıt Belediyesi'nde görevli Çevre Mühendisi Ruken Ulaş, "Biz yaşamımızın her alanında Kürtçe dilini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız köprülerde, belediyemize bağlı yerlerde iki dilli yaşamı uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda en son şehrin genelindeki 550 çöp konteynerine Kürtçe 'Şaredariya Bazide' diye yazdık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber