Bursa ipeği eski günlerine kavuşuyor

Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği tarafından 17 Haziran tarihinde 'Kozadan kumaşa Bursa 1. İpek Festival" yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa ipeği eski günlerine kavuşuyor

Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği tarafından 17 Haziran tarihinde 'Kozadan kumaşa Bursa 1. İpek Festival" yapılacak.

Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği Başkanı Ünal Şıpkan, 17 Haziran Pazartesi günü Koza Han'da yepyeni bir festivale imza atacaklarını kaydetti. "Kozadan kumaşa Bursa 1. ipek festivali" düzenleyeceklerinin altını çizen Şıpkan, festivalde kozanın kaynatılarak ipliğin kumaş dokumasına kadarki üretim sürecini canlandıracaklarını dile getirdi.

MURADİYE'YE İPEK TESİSİ KURULACAK

Şıpkan, Muradiye'de ipek üretimiyle ilgili yeni bir entegre tesisi yapmayı planladıklarını ifade etti.Kozanın ülke ekonomisine kazandırılması için geçen 2012 yılında dernek kurduklarını belirten Şıpkan, "İpek Böceğinin Bursa'daki eski günlerine kavuşmasını istiyoruz. Şu anda dünyada ipekten kulak zarı imalatı ve karbon lifi gibi imalatlar yapılıyor. Kozayı stratejik ürün haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden Muradiye'de 5 dönümlük bir tesis yapacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Koza kaybolduğu yerde hayat bulacak" dedi.

Her yıl haziran ayında Koza Han'da yapılan yaş Koza alımı merasimi Bursa Ticaret Borsası'nın desteğiyle şenlik bünyesinde yeniden başlatılacağı öğrenildi. Bursa protokolünün katılımıyla başlayacak olan festivalde, çeşitli gösteriler sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber