Karadenizli öğretmenler, Yüksekova'da evlendi

Yüksekova ilçesine bağlı Kadıköy İlköğretim Okulunda görev yapan öğretmen Sinoplu Faruk Fuat Korkmaz ile Samsunlu Filiz Bayındır, köy halkı tarafından organize edilen düğünle dünya evine girdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karadenizli öğretmenler, Yüksekova'da evlendi

Yaklaşık üç yıldır Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıktaki Kadıköy İlköğretim Okulunda çalışan öğretmenler Sinoplu Faruk Fuat Korkmaz ile Samsunlu Filiz Bayındır, evlenmeye karar verdi. Öğretmenlerin bu kararı öğrenen köylüler, çiftten düğünlerini köyde yapmalarını istedi.

Vatandaşların ve öğrencilerinin talebini geri çevirmeyen Karadenizli öğretmenler, düğünlerini görev yaptıkları köyde yaptı.

Çiftin bu kararını sevinçle karşılayan köylüler, düğünün tüm masraflarını da kendileri üstlendi. Okul bahçesinde organize edilen düğüne yöresel kıyafetleriyle katılan öğrenciler ve köy halkı, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek öğretmenlerin mutluluğuna ortak oldu.

Damat Korkmaz, düğünlerini Yüksekova'da köy halkıyla beraber yaparak "kardeşlik" mesajı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Üç yıldır Yüksekova'da görev yaptıklarını hatırlatan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Düğünümüzü memleketlerimizde yapmayı düşündük fakat köy sakinleri burada olmasını istediler. Öğrencilerimiz de ısrar edince isteklerine olumlu karşıladık. Kardeşlik havası içinde hep beraberiz. Düğünümüzü Yüksekova'da yaparak kardeşlik mesajı vermeye çalıştık. Barış sürecinde verdiğimiz bu güzel kardeşlik örneği mesajı umarım yerini bulmuştur. Üç senedir buradayız ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hem öğrencilerimizle hem de köy halkıyla kardeş gibiyiz."

Gelin Bayındır ise meslektaşlarının bölgeye ön yargılı geldiklerini belirterek, "Yüksekova çok şirin bir yer ve buraya çok kısa sürede alıştık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber