Çanakkale'de Türkçe Olimpiyatları coşkusu

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Çanakkale etkinliğinde 20 ülkeden 67 öğrenci gösteri sundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale'de Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Etkinlik için 18 Mart Stadı'nı dolduran 30 bin kişi, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra yurt dışındaki Türk okullarında eğitim gören öğrenciler Türkçe şarkılar söyledi, şiirler okudu, halay çekti.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, "Bu kadar insanı buraya toplamak zor bir iş. Muhteşem bir müzik ve kültür ziyafeti sunuldu. Dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimiz bizim kendi dilimizde kendi şarkılarımızı seslendirdiler" dedi.

Etkinliğin arka planında olan insanların çeşitli ülkelere, uzak diyarlara gittiklerini belirten Çınar, şunları kaydettii:

"Onlar, zor şartlarda, bir kısmı diktatörlüklerle yönetilen, bürokrasinin zor olduğu yerlerde okullar kurmak ve izinler almak suretiyle orada bu okulları kurumsallaştırdılar. Milli kültürümüzün temel ögesi olan güzel Türkçemizi öğretmekle kalmadılar, hal ve hareketleriyle milletimizin, Türkiyemizin, Türklüğümüzün kültürünü, mantaletisini oradaki insanlara tanıttılar. Birer kültür elçisi, gönül elçisi oldular. Bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bu gece çok anlamlı. Çok önemli bir geceyi yaşadık."

Etkinliğe AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, GESTAŞ A.Ş Genel Müdürü Hasan İlhan Yürükçü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber