Tadem'in çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet yürüten, Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM)'in çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tadem'in çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı

Birincisi Aydınlar Mahallesi'nde, ikincisi Çağlayan Mahallesi'nde bulunan TADEM'in iki binasının çevre düzenleme çalışmalarının başlatılacağını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, merkezlerdeki kursiyerler için sosyal ortamların da oluşturulması gerektiğini söyledi.

TADEM faaliyetleri hakkında da gazetecileri bilgilendiren Kaymakam Erkan, "Merkezlerimizde farklı dallarda mesleki eğitimler veriliyor ve bunlardan ev hanımları ile genç kızlarımız faydalanıyor" dedi.

Toplamda 198 kursiyerin TADEM'de, sanayi nakışı desenleri hazırlama, el ve makine nakışı, takı tasarımı, ahşap boyama, okuma-yazma, iğne oyası, aerobik ve bilgisayar kurslarından faydalandığını belirten Erkan, şöyle konuştu:

"TADEM'de ev hanımları ve genç kızlarımız için birbirinden farklı ve faydalı kurslar veriliyor. Amaç, kursiyerlerin meslek sahibi olup aile bütçelerine katkıda bulunabilmelerini sağlamak, aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerini tamamlamalarına yardımcı olmaktır. Mesleki kurslarımızın yanı sıra, her hafta dönüşümlü olarak avukat, psikolog, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı eşliğinde seminerler düzenleniyor. TADEM'de hazırlanan ürünler, açılan sergilerdeki stantlarda sergileniyor. Bu da kursiyerlerimize öğrenirken kazanma imkanı sağlıyor. Kurslara katılan ev hanımlarının çocukları için de merkezlerimizde oluşturulan kreşlerde, çocuklar güzel zamanlar geçirirken, çocuklar için eğitici programlar düzenleniyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber