Kadavradan nakil uymayınca anne böbreğiyle yaşama tutundu

KOCAELİ'de 5 yıldır diyalize giren 15 yaşındaki Recep Said Dülger'e, tedavi için geldiği Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kadavradan nakledilen böbrekte sorun yaşanınca, annesi 39 yaşındaki Ela Dülger'den alınan böbrek nakledildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadavradan nakil uymayınca anne böbreğiyle yaşama tutundu

Bir haftada 2 kez böbrek nakli yapılan Recep Said Dülger, sağlığına kavuştu.

Kocaeli'de oturan Ela ve Olgun Kamil Dülger çiftinin çocukları Recep Said'e, 10 yaşında böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Teşhisle birlikte diyalize giren Recep Said Dülger için doktorları böbrek nakli önerisinde bulundu. Ancak yapılan tahlillerde küçük çocukta mesane büyümesi olduğu, bu nedenle böbrek naklinin sakıncalı olabileceği kaydedildi.

Aile böbrek nakli için yaptığı araştırma sonunda, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne başvurdu. Hastaneye yatan Dülger'in mesane büyümesi tedavisi yapılırken, anne Ela Dülger böbreklerinden birini oğlu için verebileceğini belirtti. Yapılan tahlillerde Ela Dülger'in böbreklerinde büyüme olduğu, bu nedenle nakil yapılamayacağı belirtildi.

Kadavradan nakil bekleyen aileye müjdeli haber 4 Haziran tarihinde geldi. Kadavradan yapılan nakil sonrasında damarlarda uyumsuzluk olduğu görülünce nakledilen böbrek geri alındı. Recep Said Dülger ise yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Anne Eda Dülger'in organ bağışı konusunda ısrarcı olması üzerine yeniden yapılan tetkiklerde, böbreklerde büyüme olmadığı, yapısının farklı olduğu belirlendi. Bunun üzerine anne ile oğlu ameliyat için hazırlandı.

Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından dün gerçekleştirilen ameliyatla Eda Dülger'den alınan böbrek, Recep Said Dülger'e nakledildi. Bir hafta içerisinde iki kez böbrek nakli yapılan Recep Said Dülger, sağlığına kavuştu.

'EĞİTİMİNİ HİÇ AKSATMADI'

Anne Ela Dülger, "Oğlum 5 yıldır diyalize girmesine rağmen eğitimini aksatmadı. Ben ona hep bunun bizim yaşam tarzımız olduğunu söyledim. 2 ve 10 yaşlarındaki kardeşlerinin, verdiği mücadele nedeniyle onu örnek alacağını anlattım. Oğlum şu an Körfez Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci sınıfı takdirnameyle geçti. Sınıfın en iyileri arasında yer aldı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber