Öğrencilerin 'zihni sinir' projeleri sergilendi

Türkiye'de bulunan elektrik-elektronik, biyomedikal fakültesi öğrencileri, "zihni sinir" bitirme projelerini izlenime sundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 14:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrencilerin 'zihni sinir' projeleri sergilendi

Türkiye'deki mühendislik fakültelerinin elektrik, elektrik-elektronik, biyomedikal mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrenciler bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisi'nde "zihni sinir" projelerini sergiledi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Ankara Şubesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin birlikte düzenlediği etkinlikte, Türkiye'deki elektrik-elektronik, biyomedikal fakültesi öğrencileri, 98 "zihni sinir" bitirme projelerini izlenime sundu.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilen organizasyonun açılışında konuşan EMO Ankara Şubesi Başkanı Ebru Akgün Yalçın, ilki 2011'de Ankara Üniversitesinde, ikincisi geçen yıl Ortadoğu Teknik Üniversitesinde düzenlenen "Bitirme Projeleri Sergisi ve İlk Bildiriler Konferansı" ile mühendis adaylarına; meslek topluluğunu tanıştırmak, yüreklendirmek ve genç araştırmacılarla akademisyenlere, özgün çalışmalarını duyurabilecekleri bir ortam sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Yalçın, organizasyonda "Bütün Projeler Bir İnci" sloganıyla, ülke genelindeki üniversitelerden yapılan başvuruların hakem değerlendirmesi sonucunda 13 bildiri sunumu gerçekleştirileceğini ve Bitirme Projeleri Sergisi kapsamında da 199 mühendis adayının emek verdiği bilgisayar, bilişim, yazılım, elektrik, elektronik, haberleşme ve biyomedikal alanlarında 98 projenin sergileneceğini kaydetti.

Elektrik, elektronik, bilişim ve biyomedikal mühendislikleri alanlarında gelişmelerin baş döndürücü hızla geliştiğini ifade eden Yalçın, "Ülke olarak, bu ilerlemelerin yalnızca izleyicisi ve kullanıcısı olmanın ötesinde, bilimsel bilgiye sahip olmak ve uygulayıcısı olmak için araştırma, geliştirme ve üretim çalışmalarının yürütülmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Araştırma, geliştirme ve üretimin ancak bu çalışmaları yapabilecek yetişmiş insan gücü ile gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Yalçın, üniversitelerin teknolojik ve bilimsel bilgi sağlayabilmek için bu tür çalışmalara zemin hazırlaması gerektiğini dile getirdi.

Sergide, fındık ve ceviz toplayan robot, bilye taşıyan robot kolu, uzaktan kontrol edilebilen ev güvenlik sistemi ve mobil iletişim yardımıyla uzaktan nabız takibi yapan projeler öne çıktı.

Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Zaim Çil, TOBB ETU öğretim görevlisi Doç. Dr. Hamza Kurt ve Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Ali Akurgal'ın konuşmacı olarak katıldığı Bitirme Projeleri Sergisi, 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber