İstanbul'da LYS önlemleri

İlimizde 1365 okulda sınava girecek 353 bin 564 öğrencimizin ve velilerinin rahatı ve güvenliği için müdürlük olarak ÖSYM, belediyeler ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, kentte 1365 okulda Lisans Yerleştirme Sınavı'na girecek 353 bin 564 öğrenci ve velilerinin rahatı ve güvenliği için müdürlük olarak ÖSYM, belediyeler ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde iyi bir üniversiteye girmenin anahtarları olan YGS ve LYS de başarının yolunun akademik başarı ve disiplinli çalışmaktan geçtiğini belirtti.

Bu iki erdemin, gelecek hayallerinin inşası için yeterli olmadığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Üniversite, iş ve aile hayatı içinde sosyal ilişkiler ve ekip çalışması, kişisel başarının hep önünde gitmekte. Bu alanlarda kendilerini geliştiremeyen kişiler ise gerçek başarıyı yakalayamamaktadırlar. Oysa hayat boyu başarılı olmanın yolu, kendisini ve başkalarının duygularını okumaktan ve yönetmekten geçmektedir. Değerli öğrencilerimiz, LYS sınavında başarılı olmak için belki zekanız, entelektüel birikiminiz ve çalışkanlığınız yeterli olacaktır. Ancak kariyerinizde yükselmek ve hayatınızda başarılı olmak için inovatif düşünme yetinizi ve duygusal zekanızı artırmanız başarı yolcuğunuzun devamı için daha çok önem arz etmektedir."

Yıldız, LYS öncesi, üzerlerinde travmatik baskı, rahatsızlık, yorgunluk, performansı zayıflatıcı durumların oluşmaması için öğrencilerin uykularına ve yiyeceklerine dikkat ederek kafalarını rahatlatmalarının kendilerini hedefe ulaştıracağına işaret ederek, "İlimizde 1365 okulda sınava girecek 353 bin 564 öğrencimizin ve

velilerinin rahatı ve güvenliği için müdürlük olarak ÖSYM, belediyeler ve Emniyet

Müdürlüğü işbirliğiyle gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Geleceğimizin mimarı olan gençlerimize LYS sınavlarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber