Emekli öğretmen binlerce mavi kapak topladı

Konak Belediyesi'nin Mavi Kapak kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Yediden yetmişe her yaş grubundan ve Türkiye'nin her yerinden gelen kapaklar engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2013 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli öğretmen binlerce mavi kapak topladı

Konak Belediyesi'nin Mavi Kapak kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Yediden yetmişe her yaş grubundan ve Türkiye'nin her yerinden gelen kapaklar engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Sosyal dayanışmanın en büyük örneğini sergileyen vatandaşlar mavi kapakları Konak Belediyesi'ne teslim ediyor.

76 yaşındaki Gülen Gündüz de, mavi kapak toplamaya başladığını söyledi. Tüm gününü komşularını bilinçlendirerek mavi kapak toplayarak geçiren emekli öğretmen Gündüz, "Mavi kapaklar Türkiye'nin umudu olmaya devam ediyor. Ben de bu kampanyanın, sosyal dayanışmanın, çevre duyarlılığının bir parçası olmaktan gururluyum. Bugüne kadar on binlerce kapak topladım. Komşularıma da bu bilinci aşılıyorum. Şimdi onlar da projeye destek veriyor. Bu kampanya çığ gibi büyüyor. Sokakta mavi kapakları toplayanlara şahit oldukça vatandaşlarımızın ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha görüyorum" dedi.

KONAK'TA ENGELLER AŞILIYOR

Projeyi Ege Üniversitesi'nden devraldıkları günden bugüne kadar Türkiye'nin her yerinde yüzlerce engelliyi tekerlekli sandalyeyle buluşturduklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, duyarlı vatandaşlar sayesinde projede hedeflenenin üzerinde kapak toplandığını belirtti. Konak'ta, engelleri kaldırmak amacıyla birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Tartan, şunları söyledi: "Sokaklarımızı, parklarımızı, hizmet binalarımızı engelli vatandaşlarımız için düzenledik. Ama bu yetmez. Toplumsal bilinçlendirmelerle engelli vatandaşlarımızın sesi olduk. Mavi kapak Mavi sevgi projemize tüm Türkiye'den destek yağıyor. Bu dayanışmanın bir parçası olmak bizi sevindiriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber