Polis Koleji Aday Tespit Sınavı başvuruları 30 ocak'ta başlıyor

Haber Giriş : 26 Ocak 2006 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvuruların 30 Ocak-28 Şubat 2006 tarihleri arasında internet ortamında yapılacağı bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvurular, adayların okumakta oldukları İlköğretim Okulu Müdürlükleri'nde, Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) müracaatlarıyla birlikte internet ortamında yapılacak.

Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'nda başarılı olan adaylar, 7-11 Ağustos 2006 tarihleri arasında Polis Koleji Müdürlüğü'nde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavı'na çağırılacak. Sınav; mülakat, beden eğitimi ve yazılı sınav (test) aşamalarından oluşacak.

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, halen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim okulu 8. sınıfında okuyor olması, okulunu 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı sonunda başarıyla bitirmesi, lise ve dengi okullara devam etmemiş olması, ilköğretim okulunun 3 ve daha yukarı diploma notuyla bitirmiş olması, yaş yönünden Polis Kolejine Giriş Sınavı'nın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 16 yaşından gün almamış olması, 1 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması, www.poliskoleji.k12.tr adresinde yer alan Polis Koleji Aday tespit Sınavı e-kılavuzunda belirtilen şartları taşıması gerekiyor.

Ayrıca, Polis Kolejlerine girmeye hak kazanan aday öğrencilerin, okul denetim ve gözetiminde tam teşekküllü devlet hastanelerinden sağlık kurulu raporu almaları şartı aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber