26 ilde bölgesel kalkınma ajansları kurulacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2006 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 26 ilde bölgesel kalkınma ajansları kurulacağını, bölge merkezlerinin Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini bildirdi.

CHP Malatya Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Aslanoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya Köy Hizmetleri bölge ve şube müdürlüklerinin kapatılmasından sonra bölgesel kalkınma ajansları kurulmasıyla ilgili kanun TBMM'de görüşülmekte, yakında yürürlüğe girecektir. Bu yasayla kamu ve özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacı güdülmektedir" dedi. Aslanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yasayla, 26 ayrı merkezde bölgesel kalkınma ajansları kurulacaktır. Malatya'nın yer aldığı Ortadoğu Anadolu Grubu'nda Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerini kapsayan bir bölge kurulacaktır. Bölge merkezinin nerede kurulacağına ise Bakanlar Kurulu karar verecektir. Bu yasanın çıkmasıyla bölge merkezinin Malatya'da kurulması, Bakanlar Kurulu yetkisinde olacağından özellikle iktidar partisi Malatya teşkilatlarıyla milletvekillerine önemli grev düşmektedir. Konuya bugünden itibaren sahip çıkılmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber