Memurlara 'bonus' dönemi başlıyor

Haber Giriş : 26 Ocak 2006 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlara 'bonus' dönemi başlıyor. Maliye Bakanlığı'nın başlattığı çalışmanın bitmesi durumunda maaşlarını bankalardan alan memurlar promosyon pazarlığı yapacak.

MALİYE Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, memur maaş ödemelerinin yapıldığı bankalardan sunulan ek mali imkanların ne şekilde kullanılacağının, tahakkuk daireleri tarafından kararlaştırılabileceğini bildirdi. Alınan bilgiye göre, Türk Büro-Sen,' banka promosyonu'' olarak adlandırılan ek imkanların çalışanlara ödenmesi konusundaki girişimlerini sürdürüyor. Maliye Bakanlığı'na ilk kez 11 Şubat 2004'te yazılı başvuruda bulunan sendikaya, son olarak Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından cevap verildi. Genel müdürlük yazısında, kamu kurumlarının, memurlara maaşlarının ödeneceği bankalarla protokol imzaladıkları belirtilerek, bankaların, bu protokoller karşılığında, sunacakları hizmet kalitesinin dışında ilgili kurumlara 'promosyon'' adı altında ayni veya nakdi ek mali imkanlar sunabildikleri ifade edildi. Yazıda şöyle denildi: 'Sunulan bu ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamakla birlikte uygulamada bu imkanlar kurum hizmetlerine tahsis edilebildiği gibi çalışanlara da paylaştırılabilmektedir.'

100 YTL kazanacak

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kamu kuruluşlarının, memur maaşlarını ödedikleri bankalarla yaptıkları 'promosyon anlaşmalarından' sağlanan ek mali imkanlardan çalışanların yararlanabilmesi için başlattıkları girişimleri yaklaşık 2 yıldır sürdürdüklerini söyledi. Bankalarla yapılan anlaşmalarla sağlanan 'promosyon' adı altındaki ek gelirlerin memurların yararına değil, genellikle kurum yararına işlerde kullanıldığını anlatan Yokuş, bu mali imkanlarla makam odalarının yenilendiğini, makam araçlarının değiştirildiğini savundu. Yokuş, 'banka promosyonlarıyla' sağlanan ek gelirin yaklaşık 2.5 milyon memura, yılda ortalama 100 YTL tutarında kazanç getireceğini söyledi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber