İstiklal Caddesi'nde müdahale/Video

Haber Giriş : 17 Haziran 2013 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gezi Parkı protestolarına yönelik olarak 100-150 kişilik gruplar Osmanbey ve Taksim İstiklal Caddesi'nde toplanmaya başladı.

Taksim meydanına çıkmak isteyen gruplara polis izin vermiyor. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA araçları İstiklal Caddesi'nin girişinde hazır bekletiliyor. Polis gruplara dağılmaları yönünde uyarıda bulunuyor.

İstiklal Caddesi'nde polisin "dağılın" uyarısına uymayan gruba müdahale edildi.


DİSK ve KESK vazgeçti

İş bırakma eylemleri yapan DİSK ve KESK, Taksim'e yürüyüş kararı almıştı. DİSK, Şişli'deki genel merkezi önünde saat 16.00'da toplanırken, KESK üyeleri de aynı saatte Beyoğlu Tünel Meydanı'nda biraraya geldi. Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçen DİSK ve KESK kontejlerini yolu polis tarafından kesildi. Polisin müdahale uyarısı üzerine, bir süre oturma eylemi yapan KESK ve DİSK yürüşlerine son verme kararı aldı. Konfederasyonların üyeleri dağılırken kortejlerde yer alan gruplar yürüyüşe devam kararı verdi. Beyoğlu Tünel ve Osmanbey'de yolları polis tarafından kesilen bu grupların bekleyişi sürüyor.


Hükümetin Gezi Parkı protestolarına yönelik tutumunu protesto etmek için Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) bugün Türkiye genelinde genel greve gitti. Sendika ve meslek örgütlerinin yaklaşık 800 bin üyesi iş bıraktı. Hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.

TAKSİM'E DOĞRU YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

İş bırakma eylemi yapan DİSK, Şişli'deki genel merkezi önünden Taksim'e doğru yürüyüşe başladı. Saat 16.00 sıralarında başlayan yürüyüşe CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de katılıyor. Osmanbey'e ulaşan DİSK korteji polis ile karşı karşıya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber