Unakıtan'dan TEKEL işçilerine öneri: Fabrikayı size verelim

Haber Giriş : 27 Ocak 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TEKEL'in Adana Sigara Fabrikası'nın kapatılmasına karşı çıkan ve yaklaşık 1 aydır işyerini terk etmeme eylemi yapan işçilere, fabrikayı satın almaları önerisinde bulundu. Tek Gıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Başkanı Gürsel Diliçıkık, bu öneriyi Fabrika'nın Kardemir örneğinde olduğu gibi işilere verilmesi durumunda kabul edebileceklerini söyledi.

TEKEL'in Adana Sigara Fabrikası'nın 24 Kasım 2005 tarihinde kapatılmasının ardından, Fabrikada çalışan yaklaşık 700 işçi işyerini terk etmeme eylemi başlattı. 26 gündür işyerini terketmeme eylemi yapan işçilere aileleri de destek veriyor.

Tek-Gıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Başkanı Gürsel Diliçıkık,dün yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ta Sanayi ve Ticaret Odası'nın toplantısına katılmak üzere Adana'ya gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a Adana Sigara Fabrikası'nın kapatılmamasına ilişkin görüşlerini içeren bir dosya sunduklarını söyledi. Diliçıkık, yaptıkları görüşmede Unakıtan'ın fabrikayı işçilerin alması yönünde bir öneride bulunduğunu bildirdi. Diliçıkık, Kardemir örneğinde olduğu gibi devredilmesi durumunda bu teklifi kabul edebileceklerini söylediklerini belirterek, Unakıtan'dan bu konuda bir yanıt beklediklerini söyledi.

Diliçıkık, Adana Sigara Fabrikasında günlük 42 tonluk üretim karşısında 4 milyon YTL'lik gelir elde edildiğine işaret ederek, 60 gündür üretim yapılmaması dolayısıyla devletin 240 milyon YTL'lik kayba uğradığını söyledi.

Adana Sigara Fabrikası'nın yanı sıra kapatılması kararlaştırılan Malatya sigara fabrikasında da işçiler işyerlerini terk etmeme eylemi yapıyor.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber