Öldü numarası yaparak ayıdan kurtuldu

SİVAS'ın Yıldızeli İlçesi'nde yaylaya çıkan 54 yaşındaki Ekrem Çelik, ayı saldırısına uğradı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öldü numarası yaparak ayıdan kurtuldu

Yerde hareketsiz durarak ayıdan kurtulan Çelik, hastanede tedavi altına alındı.

Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Kararlar Köyü'nde çiftçi, evli ve 5 çocuk babası Ekrem Çelik, Yarımcalar Mevkii'nde hayvanlarını otlatırken ağaçların arasından çıkan ayının saldırısına uğradı. Ayının saldırısı sonucu kanlar içinde kalan Çelik, kurtulamayacağını anlayınca 'ölü' gibi yerde hareketsiz durdu. Hareketsiz halde yerde yatan Çelik'in başında bir süre bekleyen ayı daha sonra uzaklaştı. Ayının gitmesi ardından Çelik bağırarak yardım istedi. Gelen köylüler Çelik'i alarak Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahale ardından Çelik ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin genel cerrahi servisi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan ve vücudunun çeşitli yerlerinde derin yaralar bulunan Çelik'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Ayıdan kurtulamayınca 'ölü' gibi hareketsiz kaldığını anlatan Ekrem Çelik, şöyle dedi:

"Hayvanları döndürmek için gittiğim sırada birden önüme çıkarak saldırdı. Ayının elinden kurtarmak için ölü numarası yaparak yerde cansız yattım. 20-25 dakika öyle bekledikten sonra ayının gittiğini anlayınca arkadaşlarımdan yardım istedim. Beni alarak hastaneye götürdüler. Geçen bizim köyde bir arkadaşa daha saldırdı. Tahmin ediyorum bu ikisi aynı ayı."

Genel Cerrahi Servisi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Attila Kurt, "Hastamızın vücudunun çeşitli yerlerinde ve kafa bölgesinde ciddi yaralanmalar vardı. Bunun için ameliyata aldık. Şu anda tedavisi iyi gidiyor. Ama bu ayı saldırısı yakın tarihte aynı bölgede ikinci kez oluyor. Biz gerekli müdahaleleri yaptık ama hayvanın kuduz olma endişesini taşıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber