Kent konseyi gençleri binlerce kutu kalem topladı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi üyeleri, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile beraber ‘Sihirli Kalemler' adıyla geliştirdikleri proje kapsamında Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girenlere ÖSYM tarafından dağıtılan binlerce kırtasiye setini toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kent konseyi gençleri binlerce kutu kalem topladı

Gençlerin yararına birçok çalışma yürüten BKK Gençlik Meclisi üyeleri, örnek bir proje daha hayata geçirdi. Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile birlikte proje kapsamında LYS'nin yapıldığı gün Uludağ Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde stant açan gençler, sınavdan sonra öğrencilerden ÖSYM tarafından dağıtılan kırtasiye setini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için topladı. Toplam 5 bin kutu toplayan gençler, KPSS'nin yapılacağı gün de Bursa'nın belirli bölgelerinde kampanyayı yürütecek.

'Sihirli Kalemler' projesinin tanıtım toplantısında konuşan BKK Başkanı Semih Pala, Gençlik Meclisi üyelerinin güzel işler yapmaya devam ettiğini söyledi. Ülkesine, şehrine ve insanına faydalı projeler geliştirdiklerini belirten Pala, gençlere teşekkür etti. Son yapılan 'Sihirli Kalemler' adlı proje kapsamında, ÖSYM sınavlarında öğrencilere dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan kutuları topladıklarını hatırlatan Pala, "Gençler bunların zayi olmaması ve yeniden değerlendirilmesi için yaptıkları kampanyada başarılı oldu. Toplanan materyalleri, ihtiyacı olan okullara vermeyi düşünüyoruz. İhtiyaç duyan okullarımızın Bursa Kent Konseyi ile iletişime geçmesini istiyoruz. Özellikle Bursa'nın dağ yöresi ve kırsal kesimindeki okullara ulaşmayı gençlerimiz hedefliyor. Gençlerimiz binlerce kalem kutusu topladı ve faydalı çalışma yaptı. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

'Sihirli Kalemler' projenin Koordinatörü olan BKK Gençlik Meclisi üyesi Ömer Çevik, düzenledikleri çalışma gurubu toplantılarında fikrin ortaya çıktığını anlattı. ÖSYM'nin dağıttığı kalemlerin israf olmamasını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını arzuladıklarını dile getiren Çevik, "Projeyi başarı bir şekilde sonuçlandırdık. İlk aşamada 5 bin kutu ve 10 bin tane tahta kalem toplandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan KPSS'de de bazı okullarda stantlar açarak kalemleri toplayacağız. Bunları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

BKK Gençlik Meclisi Sekreteri Aydan Sucuoğlu ise, çalışmaları gönüllülük esasıyla ve insanlarımızın kalbinde bir umut ışığı açmak amacıyla yürüttüklerini söyledi. 'Sihirli Kalemler' projesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmayı amaçladıklarını kaydeden Sucuoğlu, kalemleri eline alan her çocuğun ilerde gönüllü çalışmalara gönül veren insanlar olmalarını da arzu ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber