İZELMAN işçilerinden grev kararı

İZELMAN yönetimi ile TİS görüşmelerinde anlaşma sağlayamayan DİSK/Genel-İş üyesi çalışanlar, grev kararını İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına astı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZELMAN şirketi yönetimi ile toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlayamayan DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi çalışanlar, grev kararını İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına astı.

Disk/Genel-İş Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Fikret Ocak yaptığı basın açıklamasında, 14 Şubat'ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşma sağlanamadığını belirterek, "Bugün itibari ile grev ilanı kararıyla 60 günlük süre başlamıştır" dedi.

Ocak, görüşmelerde belediye yetkililerinden gelen yüzde 8-10 zam oranınındaki zam tekliflerinin Türkiye şartlarıyla örtüşmediğini ileri sürerek, "Bunun dışında sosyal haklarımızın bir bütünü olan maddeler de kabul edilmedi. Sonuç olarak 45 maddede anlaşma sağlandı ancak 19 madde uyuşmazlıkla sonuçlandı ve grev kararımızı asma noktasına geldik" diye konuştu.

Toplu sözleşmenin masa başında çözülmesinden yana olduklarını ve en az yüzde 17 oranında zam istediklerini kaydeden Ocak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan görüşmeleri işçileri sevindirecek, İzmirlileri mağdur etmeyecek şekilde sonuçlandırılmasını beklediklerini söyledi.

Grev kararının asılmasının ardından başlayan 60 günlük sürede DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 1 ve 3 No'lu Şubeleri üyeleri, görüşmelerin kendileri adına olumlu geçmesi için çeşitli eylemler yapacak.

Grev kararı, DİSK/Genel-İş İzmir 1 ve 3 No'lu şubelerine bağlı 6 bin 500 İZELMAN çalışanını kapsıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber