Ak Parti döneminde, Cemevi sayısı 500'e çıktı

Bozdağ, Türkiye'deki Cemevi saysının kendilerinden önce 106 iken, kendi dönemlerinde 500'ü geçtiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2013 01:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozdağ, TRT Türk'te yayınlanan Görüş Farkı programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı

-Alevilikle ilgili konular-

Alevilere yönelik yeni bir adımın gündemde olup olmadığına ilişkin soru üzerine Bozdağ, Alevilerle ilgili Türkiye'de yaşanan sıkıntılar bulunduğunu, bu sıkıntıların CHP tarafından ortaya çıkarıldığını söyledi. Tekke ve zaviyeleri kapatan kanunun CHP döneminde çıktığını anlatan Bozdağ, Alevi dergahları, erkan yeri, meydan yerinin de bu kanundan sonra kapatıldığını, dedeliğin, çelebiliğin, efendiliğin, seyitliğin, Alevi- Bektaşi geleneğinde kullanılan sıfatların yasaklandığını bildirdi.

"Bugüne kadar CHP Alevi kardeşlerimizle ilgili, Alevilere ait sıfatları yasaklamaktan, Cemevlerini kapatmaktan, dedeliği yasaklamaktan, bunlara hizmet etmekten ve Alevi kardeşlerimizin üzerine bombalarla ölüm yağdırmaktan başka, bana CHP şunu söylesin, 'biz bir şey yaptık' desin" ifadesini kullanan Bozdağ, cumhuriyet tarihinde ilk defa Alevi-Bektaşi geleneğinden olanlarla ilgili resmi muhatabı AK Parti iktidarlarının başlattığını anlattı.

Sivas'taki Madımak olayında SHP ve DYP'nin iktidar olduğunu, Madımak Oteli'ne ilişkin hiçbir şey yapılmadığını kaydeden Bozdağ, AK Parti'nin burayı kamulaştırarak kültür merkezine dönüştürdüğünü söyledi.

Ortaöğretim kitaplarında Alevilikle ilgili konuların Alevi dedelerince yazıldığını, üniversitelerde Alevilik araştırma ve uygulama merkezlerinin çoğaltıldığını da dile getiren Bozdağ, Türkiye'deki Cemevi saysının kendilerinden önce 106 iken, kendi dönemlerinde 500'ü geçtiğini söyledi.

Bozdağ, "Bütün bunlara baktığınız zaman, biz Alevi kardeşlerimizle ilgili en önemli adımları, tarihi adımları atan, bu konudaki sorunlara duyarsız kalmayan bir iktidarız. İlk defa biz halının altına sürmedik, halının üstüne çıkardık, sorunlarla yüzleştik, onların bir kısmını çözdük. Diğer kısmını da biz çözeceğiz" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber