20 Haziran 2013'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2013 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/15.30/18.00/14.30)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Başbakanlık Resmi Konut'ta ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/10.30/11.30/12.30)

- Erdoğan, Mersin Stadyumu'nda 17. Akdeniz Oyunları'nın açılış programına katılacak.

(Mersin/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge da açılışta hazır bulunacak.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İslami Finansman Araçları: Türkiye İçin Beklentiler ve Fırsatlar" konulu konferans ile 4. İstanbul Altın ve Mücevherat Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/09.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TOKİ tarafından depremzedeler için yaptırılan konutların kura çekimine katılacak.

(Van/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen "İstanbul TV Forum ve Fuarı"nın açılışında konuşacak, Tüm Mühendisler ve Mimarlar Derneği üyeleriyle sohbet toplantısına katılacak.

(İstanbul /10.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Ulusal Sabit GPS İstasyonları Ağı-TUSAGA-Aktif Açılış ve Kullanıcılar Sempozyumu'na ve Kahramanmaraş Tanıtım Günlerine katılacak.

(Ankara/10.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar ile görüşecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Yeni Teşvik Sisteminin 1. Yılı-Yatırım Teşvikleri Zirvesi"ne katılacak. Çağlayan, ayrıca Akdeniz Oyunları'nın açılış töreninde bulunacak.

(Diyarbakır/10.30/Mersin/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Rusya'da.

- Yıldız, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında gerçekleştirilecek Arz İstikrarının Sağlanması için Enerji Sektör Darboğazlarının Atlatılması Oturumu'nda konuşacak.

- Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Alexander Novak, Rosatom Başkanı Sergei Kirienko, Gazprom Başkanı Alexy Miller, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Maria van der Hoeven ile görüşecek Yıldız, Rönesans İnşaat'ın Leningrad bölgesinde yapacağı OSB'ye ilişkin memorandumun imza törenine katılacak. (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Kazakistan'da.

- Yazıcı, Kazakistan Maliye Bakanı Zhamishev Bolat ve Gümrük Kontrol Komitesi Başkanı Yessenbayev Mazhit ile görüşecek, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Tieman Coulıbaly ile görüşecek, daha sonra iki bakan, Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 2. Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı imza törenine katılacak.

- Yılmaz, imza töreninin ardından Coulıbaly onuruna öğle yemeği verecek.

(Ankara/11.45/12.15/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, BM Mukim Koordinatörü ve Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra'yı kabul edecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik, belediye başkanlığı ve Uzunçarşı esnafına ziyarette bulunacak.

(Afyonkarahisar/16.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Siber Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- TBMM'den.

- Genel Kurul'da, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

- Dışişleri Komisyonu'nda, bazı ülkelerle imzalanan anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar ele alınacak.

(11.30) (Fotoğraflı)

- KİT Komisyonu, Devlet Malzeme Ofisi'nin 2011 yılı hesaplarını inceleyecek.

(10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep/Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Gazze'yi ziyaret edecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Katar'da "2. Doha Türk Filmleri Festivali" başlayacak.

(Doha)

4- Nil havzası ülkelerinin sulama bakanları, Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da işbirliği ve yeni stratejiler üzerine görüşmelerde bulunulacak.

(Cuba)

5- Avrupadaki muhafazakar partilerin çatı kuruluşu olan Avrupa Halk Partileri'nin (EPP) liderler zirvesi Viyana'da yapılacak.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları, 2012" bülteni İle 2012 yılı intihar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Başbakanlık AFAD tarafından düzenlenen "Deprem Yönetmeliği'nin Güncellenmesi Çalıştayı", The Greenpark Pendik'te yapılacak.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda, 2. tur E Grubu'ndaki ilk maçında İtalya ile karşılaşacak.

(Lille/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber