Devlet yurtları 5 yıldızlı olacak

Gençleri kimseye muhtaç etmeden okutmayı amaçlayan YURTKUR, her ihtiyacın bulunduğu yurtlarının seviyesini, suit odalı 5 yıldızlı otel konforuna kavuşturuyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet yurtları 5 yıldızlı olacak

Ahmet Fatih Erturan

Devlet yurtlarındaki değişimlerle yurtlar dünya standartlarına kavuştu. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (YURTKUR) uzun süren çalışmaların ardından yurtlardaki dönüşümü sağladı.

Yatak sayısı 310 bin

Yurtların yatak kapasitesi son 10 yılda 130 bin ilave ile 310 bine çıktı. Ancak Türkiye genelinde yurtların sayısı normalden daha fazla artmasına rağmen yatak sayısı buna paralel olarak artmadı. YURTKUR yurtlara düşen öğrenci sayısını azaltarak oda başına düşen yatak sayısını 8'den 1 veya 3 kişilik yataklara düşürdü.

Ranzalar tarih oldu

Yurtlarda 10 yıl önce tuvalet ve banyolar yurtların ortak kullanım alanıyken şimdi her odada banyo ve tuvalet bulunuyor. Bunun yanı sıra her odaya televizyon ve buzdolabı, her öğrenciye ayrı kıyafet dolabı, çalışma masası da bulunuyor. Öte yandan yurtların simgesi olan ranzalar 2014 yılından itibaren tamamen kaldırılıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların 173'ünde kurum çamaşırhanesi bulunuyor. Öğrenci yurtlarının 58'inde berber, 55'inde kuaför, 76'sında bilardo, 63'ünde fotokopi hizmeti veriliyor.

İnternet bedava

YURTKUR geçtiğimiz günlerde 81 ildeki tüm yurtlarda ücretsiz internet hizmetini başlatarak öğrencilere büyük kolaylık sağladı. Ücretsiz internet dönemi devlet yurtlarını dünya standartlarına taşımış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber