Başiskele İngilizce konuşuyor

Başiskele Belediyesi İngilizce eğitimi konusunda bir ilke imza atarak, Amerika'dan gelen Boşnak ve Arnavut kökenli eğitim koçlarıyla birlikte ilçedeki devlet okullarında üç haftalık özel İngilizce eğitim programına start verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başiskele İngilizce konuşuyor

Daha önce özel okullarda uygulanan bu çalışma, devlet okulu olarak ilk kez Başiskele'de hayata geçiyor. Ortaokul ve lise çağındaki öğrenciler deyim yerindeyse bire bir, yüzyüze yaşayarak İngilizce öğrenecek ve konuşacaklar. "Gez ve Öğret" ve "Yaşayarak İngilizce" adı altında adlandırılan eğitim programı hakkından bilgiler veren proje sorumlusu Şemsettin Yaşar özetle şu bilgileri aktardı:

"Bu proje Başiskele Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma. Buraya konuyla ilgili eğitim koçları getirdik. Projemizin adı 'Gez ve Öğret'. Projedeki eğitmenlerimiz kendi ülkelerinde üniversite mezunu eğitim koçları. Türkiye'de bununla ilgili eğitim alan, ortaokul ve liselere üç haftalık paket şeklinde İngilizce konuşmayı öğretecekler. Hepsi farklı okullarda ayrı ayrı sınıflarda olacak. Yani öğrencilerimiz yaşayarak İngilizce öğrenecekler. Eğitmenlerimiz Amerika'nın Florida eyaletinden geldi. Ama hepsi Balkan asıllı Amerikalılar. Ayrıca eğitimin dışında farklı aktivite programlarımız da olacak. Örneğin buradaki balkan göçmenleriyle ortaklaşa bir kardeşlik atmosferi oluşturacağız. Bu uygulamayı ilk olarak Başiskele Belediyesi işbirliğinde hayata geçiriyoruz. Bu program ilk olarak buradaki devlet okullarında uygulanacak. Biz bu işi 4 yıldır özel okullarda yapıyorduk. Ama ilk olarak Başiskele Belediyesi desteğiyle ve ilçe Kaymakamlığı koordinatörlüğünde devlet okullarında hayata geçireceğiz. Seneye de daha büyük projelerle gelmek istiyoruz."

Projeyi yürüten Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan, "Başiskele Belediyesi olarak başkanımız Hüseyin Ayaz'ın talimatları doğrultusunda kaymakamlığımız ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak protokol kapsamında bir proje başlattık. Projenin adı; "Amerika burada İngilizce konuşuyoruz". Ülkemizde İngilizce eğitimi genelde gramere dayandığı için çocuklarımızın pratik yapma şansı çok az oluyor biz çocuklarımıza amerikaya gitmeye gerek duymadan pratik yapma imkanı sunuyoruz. Bu proje kapsamında Amerika da yaşayan akraba topluluklarımızı biz burada misafir ettik. Bu eğitim koçları ve eğitmenler seçeceğimiz devlet okullarında öğrencilerimizle pratik yaptırma imkanı bulacak. Onlarla kültürlerimizi paylaşacağız, keyifli aktivitelerle ingilizcemizi geliştireceğiz. Proje sonucunda resmi sertifikalar verilecek. Kocaeli' de bir ilk olan projemizin, Türkiye geneline de yaygınlaşacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber