Öğretmenlerin ek ders ücreti 5 YTL oluyor

Haber Giriş : 28 Ocak 2006 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin ek ders ücretleri 3,5 YTL'den 5 YTL'ye çıkıyor. 575 bin öğretmenin merakla beklediği ek ders ücretlerine yapılacak zammın miktarı belli oldu.

Milli Eğitim ve Maliye bakanlıklarından edinilen bilgiye göre ek ders ücretleri 5 YTL civarında olacak. Memurlara yapılacak seyyanen zammı da düzenleyen kanun taslağına konulan ek ders düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Ek ders ücretlerinde son sözü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı ek ders ücretlerinin 10 YTL'ye çıkarılmasını isterken, Maliye Bakanlığı ?bütçe imkanlarını' gerekçe göstererek bunun ancak yarısını veriyor. Ek derslerin 3,5 YTL'den 5 YTL'ye çıkması halinde yüzde 43'lük bir zam yapılmış olacak. Bu da öngörülen yüzde 5'lik enflasyon hedefinin 8 katını geçiyor. Ek derslere tam olarak giren bir öğretmen halen 200 YTL ücret alırken, ek derslerin 5 YTL'ye çıkmasıyla öğretmenlerin alacağı ücret aylık 300 YTL'yi geçecek. Böylece ek derslere tam olarak giren öğretmenlerin eline aylık 100 YTL fazla geçecek.

Öğretmenlere bir yılda yüzde 27 zam

Önceki gün bir toplantıda yaptığı konuşmada ek ders ücreti artışı konusunda ipucu veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ek ders ücretlerinin yüzde 5'lik enflasyon hedefinin ?6-7 hatta daha fazla kat' artacağını söylemişti. Ek derslere yapılacak zam sonrasında oluşacak 100 YTL'lik artış yüzde 12 zam anlamına geliyor. Toplamda ise öğretmenlere 2006'da yapılan zam yüzde 27'yi geçiyor. 5 YTL'lik ek ders ücretini yetersiz bulan öğretmenler ise, ?10 YTL beklerken 5'e razı olmamız düşünülemez. Hiç olmazsa 7 YTL olsun ki, ek derslere girmek cazip hale gelsin. Ayrıca bazı öğretmenler ek ders alabilirken, hatta bütün ek derslerini tamamlarken, ders sayısı yetersiz olduğu için bazıları hiç ek ders alamıyor.? diyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber