Yalova Trafik Master Planı titizlikle uygulanıyor

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, yeni trafik düzenlemelerinin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova Trafik Master Planı titizlikle uygulanıyor

Yalova halkı ulaşım master planına uygun olarak Yalova Belediyesi tarafından devreye sokulan uygulamalara alıştı. Yapılan değişikliklerin ilk başta tepki görebildiğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, "Park yasakları, tek yön ve toplu taşıma araçlarına özel yol uygulaması bir bütünün parçaları. Bunlar bir araya geldiğinde trafik büyük ölçüde rahatlıyor. Vatandaşlar uygulamaların faydalarını hissetmeye başladıklarında memnuniyet artıyor. Şu anda genel anlamda baktığımızda tepkiler yerini takdire bıraktı" dedi.

Otoparklardan birisinin tamamlandığını Yalı Caddesi'ndeki parkın ise gün saydığını söyleyen Yılmaz, bu parkların devreye girmesi ile birlikte Yalova'da trafiğin daha da rahatlayacağını herkesin göreceğini söyledi.

Vatandaşların bisiklet yollarına da alıştığını ve kullanmaya başladığını söyleyen Yılmaz, "Bisiklet yolları ilk anda kuşkuyla bakılan bir uygulamaydı. Ancak vatandaşlar kısa sürede buna alıştı. Bisiklet yollarının kullanılmaya başlandığını görmek bizi sevindiriyor. Bir çok vatandaşta bize bu uygulamayı hayata geçirdik diye bize teşekkür ediyorlar" diye konuştu.

Fatih Caddesinde köprüye kadar olan bölümdeki gece 20:00'ye kadar olan park yasağının da 21:00'e çıkartılacağını söyleyen Yılmaz, "Fatih Caddesi'nin köprüye kadar olan bölümünde gece 20:00'ye kadar park yasağı uygulaması var. Ancak yaz aylarıyla günün uzaması ve gelen tatilcilerle araç sayısının da artmaya başlaması üzerine park yasağını da uzatma kararı aldık. Yaz boyunca park yasağı 21:00'e kadar uygulanacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber