Sevinci ve üzüntüyü birarada yaşadı

Erzurum'da 5 yıl önce görev yaptığı sırada ekip otosuyla yaptığı kazada yaralanan Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ahmet Saka, kazada yüzde 25 kusurlu bulunduğu için 4 bin lira tazminata mahkum oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sevinci ve üzüntüyü birarada yaşadı

Erzurum'da 5 yıl önce görev yaptığı sırada ekip otosuyla yaptığı kazada yaralanan Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ahmet Saka, kazada yüzde 25 kusurlu bulunduğu için 4 bin lira tazminata mahkum oldu. İcra takibiyle karşılaşan Saka'yı arayan Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, tazminatı kendilerinin ödeyeceğini bildirdi. Aldığı bu haberle mutlu olan Saka, ceza nedeniyle basında çıkan haberler nedeniyle Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün hakkında soruşturma başlatmasıyla şoke oldu.

Erzurum'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Ahmet Saka ve Metin Çaylak, 22 Ağustos 2008 tarihinde Hasankale İlçesi'ne gitmek üzere ekip otosuyla yola çıktı. Erzurum-Pasinler Karayolu'nun 37'nci kilometresindeki Paşapınar Mevkisi'nde, Saka'nın kullandığı ekip otosu yoldaki çukura girip, takla attı. Ekip otomobilini kullanan polis memuru Saka ile yanındaki meslektaşı Çaylak yaralandı.

14 KEZ AMELİYAT OLDU, AYDIN'A TAYİN OLDU

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ağır yaralı polis memurlarından Saka, olaydan sonra 14 kez ameliyat oldu. Saka, bir yıl sonra Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Tedavisine Aydın'da devam edilen 8 yıllık polis memuru Saka hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından maddi zararın karşılanması için Erzurum 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, kazada yüzde 25 kusurlu bulunan Saka'nın 4 bin lira ödemesine karar verdi. Erzurum 4'üncü İcra Müdürlüğü'nün gönderdiği icra takibiyle şaşkına dönen Saka'nın yaşadıkları yerel ve ulusal basında yer aldı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLMÜĞÜ DEVREYE GİRDİ

Basında çıkan haberlerin arından Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Saka ile irtibata geçip, cezayı kendilerinin ödeyeceğini, ameliyat ve tedavi masraflarını da karşılayacaklarını bildirdi. Saka, gelen bu haberle sevindi.

Ancak, Saka'nın bu sevinci, Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün 'Yetkisi olmadığı halde basına izinsin demeç verdiği' gerekçesiyle soruşturma başlatmasıyla fazla sürmedi.

"EMNİYETİN DEĞİL KENDİ ÖZELİMİ PAYLAŞTIM"

Göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonrası 'gazi' unvanı almayı beklerken soruşturma geçiren Saka'nın ifadesinde, "Ben emniyetin özel bilgilerini paylaşmadım. Sadece kendimle ilgili olan mağduriyetimi anlattım" dediği öğrenildi. Saka, "Kazadan sonra uzun bir tedavi süreci yaşadım. Halen daha çenemde kapanma ve yanlış yerde kaynama sorunu var. Aydın'da ameliyat olacak doktor bulamadım. Ben hakkımı aramaya çalışıyorum. Bunca mağduriyetin üzerine meslekten atacaklarsa buna da razıyım" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber