Erzurum'da bazı okullara bir sendika adına gönderileren tebrik kartlarında, askerî ve sivil kesimlerin arasını açacak ve düşmanlığa sebep olabilecek dedikodulara yer verildi.

Haber Giriş : 18 Aralık 2003 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da bazi okullara bir sendika adina gönderileren tebrik kartlarında, askerî ve sivil kesimlerin arasini açacak ve düsmanliga sebep olabilecek dedikodulara yer verildi.

Isimsiz, imzasiz veya sahte imzali mektuplarla basta egitim camiasi olmak üzere bürokraside gerginlik tezgahlaniyor. Toplumdaki huzur ortamini bozmaya yönelik mektuplarda asker ve sivil kesimler arasinda gerilime sebep olacak iddialar kaleme aliniyor.

Erzurum'da bazi okullara bir sendika adina 24 Kasim ve ?seker bayrami' kartlari gönderilerek, askerî ve sivil kesimlerin arasini açacak ve düsmanliga sebep olabilecek dedikodulara yer verildi. Kartlarda ismi kullanilan Egitim-Sen konuyu ?provokasyon' olarak degerlendirirken, kartlarin kendileriyle ilgisi olmadigini bildirdi. Erzurum Milli Egitim Müdürü Ahmet Er, konuyla ilgili inceleme baslattiklarini, müfettislerin olayi sorusturduklarini belirtti.

Kartta, egitim camiasinda yaygin dedikodulardan bahsedilerek, ?Emekçi ögretmenlerimizi çok ilgilendiren bizi derinden üzen ve bir subay esinin degerli bir üyemize anlattigi konu kakkinda sizleri bilgilendirecegiz.? denildi. Kartta yazilanlara göre, ekim ayi içerisinde 9. Kolordu Komutani Korg. Recai Öztürk, çalisan subay eslerini toplayarak söyle dedi: ?Milli güvenlik deslerine giren komutanlarin yaptigi gibi çalistiginiz okullar ve tüm isyerlerindeki çalisanlar hakkinda bilgi (sagci, solcu, dinci, Alevî vb. seklinde) getireceksiniz.? Sözde kutlama kartinda, ?Degerli emekçilerimiz tüm halkimizin bu sekilde fislenmesine gereken tepkiyi kolordu ve bakanliga iletmemiz ve de tüm subay ve eslerine karsi dikkatli davranmanizi tavsiye ediyoruz. Kisi hak ve özgürlüklerini yok sayan bu zihniyeti kiniyor ve bilgilerinize sunuyoruz. Egitim-Sen Erzurum? ifadeleri kullanildi.

Egitim-Sen Erzurum Il Baskani Ali Kemal Yilmaz, kartin kendilerine ait olmadigini bildirdi. Kemal Yilmaz, durumu Milli Egitim Müdürlügü'ne haber verdiklerini kaydederek, ?Valilik okullardan söz konusu kartlarin toplatilmasi talimatini verdi. Biz bunun provokasyon olduguna inaniyoruz. Okullardaki huzur ve güven ortamini bozmak ve yeni gerginlikler çikarmak isteyenlerin oyunu oldugunu düsünüyoruz.? seklinde konustu.

Kartlardan rahatsiz olan ögretmenler bunu gazete bürolarina da göndererek konunun arastirilmasini istedi. Gazete bürolarina gönderilen imzasiz baska bir mektupta ise çalisma arkadaslarini ihbar etmekten rahatsizlik duyan bir subay esinin ifadelerine yer verildi. 9. Kolordu Komutanligi ise iddialar karsisinda açiklama yapmadi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber