?Sürgün' gibi atamalar

Haber Giriş : 29 Ocak 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümette ?atama krizi' başgösterdi. Bazı bakanlıklarda son günlerde yapılan ?taşraya tayinler' ve ?mahkeme kararına rağmen atamalar', sürgün iddialarına yol açarken, hükümet ile yargıyı karşı karşıya getirdi.

Sanayi Bakanlığı'nda 31 eski üst düzey bürokratın tek bir kalemde taşraya tayin edilmesi ortalığı karıştırdı. Sağlık Bakanlığı'nda da Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen sınavsız atamalar yapılması, yargıyla hükümet arasında sorun yarattı.

Sanayi Bakanlığı ?taşraya toplu atama'yla çalkalanıyor. Sanayi Bakanlığı'nda 31 personel, son yıllarda eşi görülmemiş bir uygulamayla tek listeyle taşraya atandı. Aralarında genel müdürlük de yapmış üst düzey bürokratların birçoğunun ?uzman' ve daha alt görevle Ankara dışına gönderilmeleri Bakanlığı karıştırdı.

TOPLU SÜRGÜN

?Sürgüne gönderiliyoruz? diyen bürokratlar dava açmaya hazırlanırken, Bakanlık ?Bünyemizde Strateji Geliştirme Başkanlığı kuruluyor. Tayin edilen personele merkezde ihtiyaç kalmadığı için yeniden yapılandırma çerçevesinde gönderildiler? savunması yaptı.

Sanayi Bakanı Ali Coşkun imzasıyla 9 Ocak'ta bir toplu tayin listesi hazırlandı. 31 personelin Ankara dışına tayinini öngören kararname, Bakanlığı karıştırdı. Özellikle çocukları okula devam eden personel, sert tepki göstererek ?karakışın ortasında toplu sürgüne uğradık? dediler.

Sanayi Bakanlığı tayin listesinde Bakanlık'ta ?genel müdürlük' yapmış bazı bürokratların alt düzey görevlere atanması da tartışma yarattı. Sanayi Araştırma eski Genel Müdürü İdris Şahin ?APK Uzmanı' olarak görevlendirildi.

Ağaç Sanayi eski Genel Müdürü İbrahim Urhan da Bilecik İl Müdürlüğü'ne ?Uzman' sıfatıyla tayin edildi.

174 atama mahkemeye taşınıyor

Bİr başka atama sorunu da Sağlık Bakanlığı'nda başgösterdi. Türk Tabipler Birliği'nin ardından Sağlık Emekçileri Sendikası da Anayasa Mahkemesi'nin kararı dikkate alınmadan yapılan 174 atamanın iptali için dava açma kararı aldı. Aralarında kuş gribi ile ilgili ?zatürree? açıklaması nedeniyle görevinden istifa eden Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Turan Aslan ile bazı üst düzey bürokratların da bulunduğu 174 kişinin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen atanmaları yargıya taşınacak.

Diyanet'te 71 yer değiştirme

Ankara'yI sarsan atama rüzgârı Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da vurdu. Diyanet'te haklarındaki ?soruşturma nedeniyle' 71 personelin yeri değiştirildi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları'nın soru önergesine verdiği yanıtta, 58 ve 59. hükümetler döneminde, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, üst yönetimde görevden alınan olmadığını kaydetti. Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerince yapılan soruşturma neticesinde 1 başkan yardımcısı, 2 müftü yardımcısı, 61 ilçe müftüsü, 6 şube müdürü ve 1 Kuran kursu müdürü olmak üzere toplam 71 personelin görev yerinin değiştirildiğini ifade etti. Aydın, görev yeri değiştirilenlerden 24'ünün nakil işleminin iptali istemiyle dava açtığını; bu davalardan 3'ünün Diyanet İşleri Başkanlığı, 2'sinin personel lehine sonuçlandığını belirtti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber