Ölümü bekleyen köpeğe hayvanseverler sahip çıktı

Antalya'da Yeni Sanayi Sitesi'nde çalılık alanda bulunan hasta sokak köpeği, hayanseverler tarafından veterinere götürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Haziran 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölümü bekleyen köpeğe hayvanseverler sahip çıktı

Antalya'da Yeni Sanayi Sitesi'nde çalılık alanda bulunan hasta sokak köpeği, hayanseverler tarafından veterinere götürüldü. Veterinere göre yaşaması mucizeye bağlı köpeğe yaşasın diye 'Yaşam' adı verildi.

Antalya'nın Yeni Sanayi Sitesi'nde bir köpeğin çok kötü durumda olduğuna dair 23 Haziran Pazar gecesi Antalya Hayvan Dostları Derneği'ne bir ihbar geldi. İhbar üzerine Dernek Başkanı Jale Ünsal ve arkadaşları olay yerine gitti. Hayvanseverler, gece karanlığında fenerlerle çalı ve otluk alanda karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldu. Hayvanlar için çok tehlikeli 'pisipisi' denilen ot tarafından sarılan, derisi çok büyük ölçüde yok olan ve yaraları enfeksiyon kapan köpek Altınkum Veteriner Kliniği'ne götürüldü.

Karşılaştıkları manzara karşısında ne söyleyeceğini bilmediğini ve sözün bittiği yerde olduklarını belirten Jale Ünsal, "Bulduğumuzda onun bir köpek olduğu bile belli değildi. Apar topar veterinere götürdük. Ateşi 34, meme tümörü, ileri derece uyuz, yüksek enfeksiyon ve patilerinin aralarında ve vücudunun değişik yerlerinde pisipisi otunun girdiği ve enfeksiyon oluşturduğu belirlendi. Gece serum takıldı. Bugün diğer tahlilleri de sonuçlanacak" dedi.

Yürüyecek hali kalmadığı ve otların arasında ölümü beklerken buldukları köpeğin yaşamasının veterinere göre bir sürpriz ve mucize olarak nitelendirildiğini belirten Jale Ünsal, "Hayati tehlikesi sürüyor. Yaşama ihtimali sürpriz olarak görülüyor, vücudunun direncine bağlı. Adını 'Yaşam' koydum, yaşasın diye. Dua ve desteklerinizi esirgemeyin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber