Okullar ikinci döneme kuş gribi dersiyle başlayacak

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005-2006 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı kuş gribi eğitimiyle başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kanaat döneminin başından itibaren ilköğretim ve liselerde kuş gribiyle ilgili öğrencilere eğitim verilmesi talimatı verdi.

Bakanlık ayrıca okul ve yurtlarda tavuk ve yumurta yenilebileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, hazırladığı ve bütün illere gönderdiği kuş gribiyle ilgili broşür ve afişlerle okulların açıldığı ilk günlerde öğrencilere, il sağlık ve il milli eğitim müdürlükleri işbirliğinde eğitim verilmesini istedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ise tüm bakanlıklara gönderdiği 18 Ocak 2006 tarihli bir yazı ile kuş gribinin hiçbir ticari işletmede görülmediğini belirterek, sağlıklı üretilen ve pişirilen kanatlı hayvanların tüketiminde halk sağlığı açısından sakınca olmadığını açıklamıştı. Bakanlığın yazısını tüm okullara gönderen MEB ise tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile resmi ve özel yurtlar, uygulama otelleri, öğretmenevleri, okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim dahil her derecedeki yatılı ve pansiyonlu okul müdürlüklerine yazını gönderilmesini istedi.

Bakanlıktan tanıtım filmi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kuş gribini çocuklara tanıtmak amacıyla uzmanların denetiminde afiş, broşür, eğitim filmi hazırladı. Yayın Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan materyaller, valilikler ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından okullara ulaştırıldı. Çocukların bilinçlendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Daire Başkanı Sadi Demirci, UNICEF yetkililerinin de yayınlarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Ulusal ve bölgesel televizyon ve radyoda kullanılmak üzere 2 uyarı filmi, 4 spot film, bir radyo programı hazırlandı. Programlar 26 ulusal televizyon, radyoda ve TRT'de yayınlanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber