Türkiye'den KKTC'ye öğrenci akışını durdurmayın!..

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven, Türkiye'den KKTC'ye öğrenci akışında bir problem yaşanırsa bunun, Kuzey Kıbrıs'taki yüksek öğretim sektöründe bir tıkanmaya yol açacağını söyledi.

Rektör Güven yaptığı açıklamada, gelecek yıl Türkiye'de ve Güney Kıbrıs'ta yeni üniversiteler açılacağını, bu sebeple kendilerinin kaliteyi daha da artırmaları gerektiğini vurgulayarak, ?'Kaliteli eğitim vererek ayakta kalabileceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Ekonomi çöker
KKTC'deki üniversitelerde şu anda 37 bin öğrenci olduğunu, bunun 24 bininin Türkiye'den geldiğine işaret eden Güven, ?'Eğer bu öğrenci akışında herhangi bir problem yaşanırsa bu, Kuzey Kıbrıs'taki yüksek öğretim sektöründe tıkanmaya yol açar. Tıkanmadan öteye Kuzey Kıbrıs ekonomisinde muazzam bir çalkantı yaşanır'' diye konuştu.

İyi planlayın
Türkiye'de yeni üniversiteler açılacağını, Güney Kıbrıs'ta da şu anda bir olan üniversite sayısının 2007 yılında 6'ya yükseleceğini kaydeden Güven, ?'Dolayısıyla şu anda Kuzey Kıbrıs'ta yüksek öğretim sektörünün öğrenci girdisinin çok sıkı takip edilip planlanması lazım. Tehditler varsa bunların ortadan kaldırılması lazım, fırsatları değerlendirmek lazım'' dedi.

Güney Kıbrıs'ta açılan üniversitelerin de Kuzey Kıbrıs'taki yüksek öğretim sektörü için bir tehdit olduğuna dikkat çeken Güney, ?Onların niyeti tamamıyla Kuzey'i çökertmek. Bütün planları bunun üzerine? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber