Samsun'da 262 bin kadına ulaşıldı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Kadın Sağlığı Projesi kapsamında 390 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar da 262 bin kadına ulaştıklarını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da 262 bin kadına ulaşıldı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Kadın Sağlığı Projesi kapsamında 390 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar da 262 bin kadına ulaştıklarını söyledi. Ocak 2011 tarihinde başlayıp Aralık 2013 tarihine bitirilmesi planlanan ve Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' faaliyetleri kapsamında Tekkeköy ilçesi Kerpiçli köyündeki kadınlara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda kadınlara İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Ayça Esen tarafından, kendi kendine meme muayenesinin (KKMM) öğretilmesi, 20-59 yaş grubuna klinik meme muayenesi yapılması, riskli yaş gruplarına mamografi çekilmesi, meme kanserinin yanı sıra rahim ağzı kanseri anlatılarak SMEAR testinin önemi vurgulandı. Ayrıca kadınlar fizik aktivite, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve menopoz hakkında da bilgilendirildi.

Kadın Sağlığı Projesi'nin Samsun Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 2010 yılında başlattığımız bir proje olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, "Buradaki hedefimiz kadının kendi sağlığı konusunda bilinçlenmesidir. Özellikle meme kanserini kendi kendine elle meme muayenesi yaparak erken teşhis etme sahibine olduğu için bu konuda filmimizi kadınlarımıza izleterek öğretiyoruz. Bunun yanında rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, sigaranın zararları, tuz ile ilgili bazı bilgilendirmeler yapıyoruz. Kadını ilgilendiren genel konularda, sağlıkla ilgili konularda yaklaşık 1 saate yakın sunum gerçekleştiriyoruz. Daha sonrasında arzu eden kadınlarımıza meme muayenesi yaptırıyoruz. Şu anda bulunduğumuz Tekkeköy ilçesinin Kerpiçli köyünde de kadınlarımıza eğitim çalışması ve arzu edenlere de meme muayenesi yapıyoruz" dedi.

Yapılan çalışmaları 390 bin kadına anlatmayı hedeflediklerinin altını çizen Aksoy, "Biz şu anda 262 bin kadına ulaşmış durumdayız. Samsun'da ve Samsun genelinde bütün köylerde, ilçelerde, merkezde yani her noktada eğitim çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber