27 Haziran 2013'den önemli gündem başlıkları

Genel Kurul'da, Yargı Hizmetleri ile İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adıyaman Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak. (Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da iştirak edecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katılacak. (Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan'ı ziyaret edecek. (İstanbul/14.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Belçika'da.

- Çağlayan, Flaman Başbakanı Kris Peteers'in onuruna vereceği çalışma kahvaltısına katılacak, Belçika Veliaht Prensi Philippe tarafından kabul edilecek.

- Valon Bölgesi şirketlerinin üst yöneticileriyle görüşecek, Antwerp (Anvers) Limanı'nın tanıtım sunumuna katılacak Çağlayan, Türk ve Belçika iş kokteylinin açılış konuşmasını yapacak, MSC Konteyner Terminalini ziyaret edecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Ljupcho Dimovski ile görüşecek, ardından iki bakan tarım alanında işbirliğini içeren mutabakat zaptını imzalayacak. (Ankara/11.30/12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Makedonya Tarım Orman ve Su Ekonomisi Bakanı Ljupco Dimovski ile görüşecek. (Ankara/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 6. Bakanlar Toplantısı ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi İlk Ray Kaynağı Töreni'ne katılacak. (Kars/10.00/14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı"nın açılış konuşmasını yapacak. (İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DİSKİ Genel Müdürlüğü Acil Durumlar Pompa İstasyonunun açılış törenine katılacak. (Diyarbakır/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, Yargı Hizmetleri ile İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. (14.00) (Fotoğraflı)

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak. (11.00) (Fotoğraflı)

- İçişleri Komisyonu'nda, Silah Kanunu Tasarısı görüşülecek. (17.00) (Fotoğraflı)

- KİT Komisyonu'nda, Ziraat Bankası'nın 2011 hesapları denetlenecek. (10.30) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile bir araya gelecek. (Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün'ü ziyaret edecek. (Fotoğraflı)

4- Mısır'da, Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanı seçilmesinin yıl dönümü olan 30 Haziran'da düzenlenecek gösteriler öncesi gelişmeler takip ediliyor. (Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AB liderleri, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen zirvede bir araya gelecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Başkanı Özcan Halaç, AA Finans Masası'na konuk olarak, ekonomide ve sektörde yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirecek. (İstanbul / 11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak ve "Merkezi Yönetim Bütçesinden Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri İçin Ayrılan Ödenek ve Harcamalar, 2008-2013" haber bültenini yayımlayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapacak. (Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na A ve B gruplarında üçüncü ve son maçlarla devam edilecek.

- Organizasyonun yedinci gününde İstanbul'da Güney Kore-Nijerya, İspanya-Fransa, Kayseri'de Portekiz-Küba, Gana-ABD karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/Kayseri/17.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 17. Akdeniz Oyunları Mersin'de sürüyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa'da süren FIBA Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Belarus ile karşılaşacak. (Orchies/18.00) (Fotoğraflı)

4- Fenerbahçe Kulübü, Başkan Aziz Yıldırım'ın da katılımıyla son dönemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde basın toplantısı düzenleyecek. (İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Brezilya'da süren FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda ikinci yarı final maçında İspanya ile İtalya karşı karşıya gelecek. (Fortaleza/22.00)

6- Wimbledon Tenis Turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber