Tunceli'de köye silahlı saldırı düzenlendi, evlerin kapıları zorlandı

Tunceli'nin merkeze bağlı Kanoğlu Köyü'ne motosikletle gelen ve ellerinden Kalaşnikof tüfek bulunan kişiler, iki eve girmek istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tunceli'de köye silahlı saldırı düzenlendi, evlerin kapıları zorlandı

Tunceli'nin merkeze bağlı Kanoğlu Köyü'ne motosikletle gelen ve ellerinden Kalaşnikof tüfek bulunan kişiler, iki eve girmek istedi. Kapıları açılmayan evlerin birini silahla tarayan saldırganlar, daha sonra çıktıkları tepeden köye rastgele ateş açtı. Evlerin isabet aldığı saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, köylüler büyük korku yaşadı. Jandarma saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, saldırganlar aranıyor.

Tunceli merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Uzunçayır Baraj Gölü kıyısında bulunan Kanoğlu Köyü'ne saat 03.50'de motosikletle gelen silahlı 2 kişi, önce köy girişinde bulunan Beser Gürarslan'a ait evin kapısını çaldı. Beser Gürarslan'ın kapıyı çalanlara kim olduklarını sorup cevap alamaması üzerine, kapıyı açmadı.

Bunun üzerine saldırganlar, içeride 2'si çocuk 5 kişinin bulunduğu evin demir kapısını açmak için bir süre uğraştı, ancak açılmaması üzerine kapıyı tekmelemeye başladı. Saldırganlar açılmayan kapıyı Kalaşnikof tüfeklerle taradıktan sonra evin önünden ayrılıp, bu kez Beser Güraslan'ın akrabası Kalender Güraslan'a ait 25 metre uzaklıktaki eve gitti.

KÖYÜ TARADILAR

Burada da çaldıkları kapının açılmaması üzerine saldırganlar, demir parmaklıkların bulunduğu evin penceresinden içeriye girmeye çalıştı. Eve girmeyi başaramayan saldırganlar, bu kez motosiklete binip köyün dışındaki bir tepeden köye Kalaşnikof tüfeklerle rastgele ateş açtıktan sonra uzaklaştı.

Haber verilmesi üzerine köye gelen jandarma, geniş çaplı soruşturma başlatırken, kaçan saldırganları yakalamak için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Jandarma, silahla taranan evin çevresinde güvenlik şeridi oluşturup, ayrıntılı inceleme yaptı. Yapılan çalışmada bulunan çok sayıda Kalaşnikof mermisi boş kovanı toplandı.

MUHTAR: BENİM EVİM DE İSABET ALDI

Kanoğlu Köyü Muhtarı İmam Polat, sabaha karşı köpeklerin havlamasıyla uyandığını belirterek, kurt gelmesi ihtimaline karşı balkona çıkıp bir süre kaldıktan sonra evine girdiğini söyledi. Polat, "İçeri girdikten 5 dakika sonra silah sesleri gelmeye başlayınca, yine balkona çıkıp baktık. Silah sesleri kesildikten 10 dakika sonra benim evime doğru ateş edilmeye başlandı. Ben içeriye kaçarken, evime ve çatıdaki güneş enerjisi paneli isabet aldı. Ben hemen durumu jandarmaya bildirdim" dedi.

HİÇ KONUŞMADILAR

Saldırganların evine girmek istediği ve daha sonra silahla taradığı Beser Gürarslan, olayın şokunu üzerinden atamadı. Sabaha karşı evinin kapısının defalarca çalındığını belirten Gürarslan, korktukları için kapıyı açmadıklarını söyledi. Gürarslan, "Kapıyı çok sert çalıyorlardı, bu yüzden şüphelendik ve açmadık. Sonra kapıyı zorlamaya başladılar, kapı arkadan kilitli olduğu için açılmadı ve sonra da kapıyı tekmelemeye başladılar. Daha sonra kapı açılmayınca silahla taradılar. Ben çocuklarımı kucağıma alarak duvarın arkasına sığındım ve hepimiz şoke olduk. Bağırıp çağırdık, hiç cevap vermediler. Evde benim ile birlikte oğlum ve kızım ve iki de torunum vardı. Biz kimseye bir şey yapmadık, neden bizi öldürmeye çalıştılar? Bize bunları neden yaşatıyorlar biz kime ne yaptık?" dedi.

Evinin kapısı çalınan ve zorlanan Ferize Gürarslan ise yaşlı ve rahatsız olduğunu belirterek, "Kapı sabaha doğru çok çalınınca ben oğlum Kalender'in geldiğini sandım. Oğlumun ismini söyleyerek seslendim ama hiç imse ses çıkarmadı. Kapı ısrarla çalınınca ben de açmadım" dedi. - Tunceli

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber