Ordu Valisi: Kimse kendini kanun koruyucu yerine koyamaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, dün Ordu'da meydana gelen olaylarla ilgili, "Eğer bir suç varsa suç işleniyorsa gerekli kanuni unsurlar devreye girer. Hiç kimse kendini bunların yerine koyamaz" dedi.

Vali Kemal Yazıcıoğlu, kent merkezinde TKP üyelerinin izinsiz basın açıklaması yapmak istemeleri sonrasında gelişen olayları değerlendirerek, vatandaşlardan tahriklere kapılmamalarını istedi.

Polisin olaylar sırasında tahriklere kapılmayarak görevini en iyi şekilde yaptığını belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Meydana gelen olaylar, hiç tasvip etmediğimiz olaylar. İlimizde böyle olayları hiç beklemiyorduk. Son derece modern bir ilimiz var, son derece sevecen bir halkımız var. Kültürlü insanımız var. Bir kere şunu söylemek istiyorum. Hiç kimse, hiçbir kuruluş kanunları çiğneyemez. Böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Bunun yanında hiç kimse ve kuruluş da kendini kanun koruyucu yerine koyamaz. Bu da böyle bilinmeli. Eğer bir suç varsa suç işleniyorsa gerekli kanuni unsurlar devreye girer. Nedir bunlar? Güvenlik kuvvetleri, savcılar, mahkemelerdir. Hiç kimse kendini bunların yerine koyamaz." Kanunlara karşı gelen herkesin adalet önünde hesap vereceğini de ifade eden Yazıcıoğlu, Perşembe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılan kişiler hakkında soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Polis kayıtlarından olayların sorumlularının belirlenmeye çalışıldığını kaydeden Yazıcoğlu, herkesin kanuni haklarını kullanabileceğini, ama kanunsuz hiçbir girişime izin verilmeyeceğini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber