Emekliler vergi ayrıcalığı istiyor

Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Zeki Öner Özgöçer, kentte 634 bin civarında emeklinin yaşadığına işaret ederek, bu kesimin sendikal haklarının elde edilmesi başlattıkları mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekliler vergi ayrıcalığı istiyor

Emekliler Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda, emeklilerin yaşadıkları sorunları anlatan Özgeçer, bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumunun o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstası olduğunu söyledi.

Antalya'nın turizm ve tarım kenti olmasından çok emekli kenti olduğunun altını da çizen Özgeçer, emeklilerin aileleri ile birlikte yaşam savaşı verdiğini vurguladı. Özgeçer, özellikle emeklilerin sendikal hakları için Anayasa ve ilgili kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğine değindi. Emeklilerin, ekonomik ve sosyal konseyde temsil edilmesi gerektiğini de belirten Özgeçer, "Emekli ve dar gelirlerin temel ihtiyaç maddelerinde ödedikleri dolaylı vergilerin (ÖTV, KDV) oranları düşürülmelidir. Sosyal güvenlikle ilgili yasalarda emeklilere mutabakat sağlanarak gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Emekliler için emekli evi, emekli yurdu ve emekli tatil siteleri oluşturulmalıdır. 65 yaş üstü insanlarımıza yaşlı tanıtım kimlik kartı verilmesi ve Türkiye genelinde de toplu taşıma araçlarından ve de diğer kültürel etkinliklerden ücretsiz faydalanmaları sağlanmalıdır" dedi.

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK

İsteklerinin Emekliler Meclisi'nin kurduğu çalışma grupları sayesinde rapor haline getirilerek ilgili birimlere iletileceğinin altını da çizen Özgeçer, "Antalya'da yaşayan yaklaşık 634 bin emeklimizi 30 Haziran Pazar günü saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koymaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber