Düzce Üniversitesi'nde mezuniyet töreni

Düzce Üniversitesi'nin 2012-2013 dönemi mezuniyet töreni yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce Üniversitesi'nde mezuniyet töreni

Düzce Üniversitesi Stadyumunda gerçekleştirilen mezuniyet töreni geniş katılımla yapıldı. Düzce Valisi Adnan Yılmaz, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye'de ve dünyanın her ülkesinde çalışabilecek bilgi ve özgüvene sahip, sağduyulu ve çağdaş bireyler olarak yetiştirdiğimiz gençlerimizle övünüyor ve sizlerden ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Bugün Düzce Üniversitemizle ve hayatınızın en verimli döneminde birlikte olduğunuz arkadaşlarınızla vedalaşıyorsunuz. Bunun burukluğunu biz de sizlerle beraber yaşıyoruz. Aynı zamanda başarmış olmanın sevincini de ailelerinizle, öğretmenlerinizle ve sizinle paylaşıyoruz. Siz göz bebeklerimiz Türk gençliği, siz ülkemizin geleceği, aydınlık yüzüsünüz. Selam olsun sizlere, sizler burada hayatınızın belki de en renkli ve en güzel dönemini geçirdiniz. Ömür boyu sürecek dostluklar kurdunuz. Anlama, sorgulama, irdeleme ve yorumlama, sağlıklı sentez yapabilme yetkinlikleriniz gelişti. Bütün bunların sonunda sizlerden bilgi toplumunda rekabet edebilen bireyler olmanızı, daha ileri ve gelişmiş Türkiye'yi oluşturma hedefiyle çalışmanızı ve başarmanızı bekliyoruz. Bunu siz hak ediyorsunuz. Geleceğin liderleri olarak daima büyük düşünün, kendinize güveninizi, inancınızı ve heyecanınızı kaybetmeyin. İdeallerinizden asla vazgeçmeyin. Şunu unutmamalısınız ki sizler potansiyelinizle, aileniz, ülkemiz ve tüm dünya için umut ışığısınız, çiçeklerimizsiniz” dedi.

Vali Yılmaz öğrencilerin ulaşım sorunun görüştüklerini belirterek, “Karayolları Güvenlik Toplantısında, ulaşım sorununuzu bir kez daha gündeme taşıdım, yetkililerin özel gündemle tekrar toplanıp, karar alıp meselenizi tek vasıtayla çözmeleri için işaret verdim, talimat verdim. Umarım herkes benim heyecanımı duyar, üzerine vazife olarak anlar, vazifesini eksiksiz zamanında yapar. Hiçbir neden eksikliklerimizi gidermeye, kendimizi aşmaya engel değil, olmamalı da! Öğrenme alışkanlığını edinmiş bir bilgi insanı olarak buradan mezun oluyorsunuz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Vali Yılmaz törene gelmeden önce öğrenci yurdu yapmayı düşündükleri yeri gezdiklerini belirterek, “Buraya gelirken öğrenci yurdu yapmayı düşündüğümüz, kalıcı konutlardaki kalıcı işyerlerini, Kredi Yurtlar Bölge Müdürü, ilgili Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile birlikte inceledim. Siz sıkıntı çektiniz, sizden sonraki arkadaşlarınız sıkıntı çekmesin. İnşallah sizden sonraki öğrenciler, 3 kişilik yataklı odalarda, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak, kalıcı konutlardaki kalıcı işyerlerinde kaliteli, standarda uygun, güzel, konforlu mekanlarda barınacaklar. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizin dertleriniz, bizim derdimiz. Siz yükseldikçe biz iftihar ederiz. Gençler, istikbal sizin, sizinle iftihar ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Sonrasında, 2012-2013 akademik yılı içerisinde fakültelerinde birinci olan öğrencilere plaketleri takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber