Öğrenciler için 'Pas-geç' takip sistemi

KONYA'da bir firma öğrencilerin okula giriş ve çıkışları kontrol altına alınmasını ve okul dışından gelenlerin de giriş yapmasını engelleyen 'Pas-geç' adı verilen elektronik takip sistem cihazı ithal etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 17:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenciler için 'Pas-geç' takip sistemi

Sistemin iki yıldır bazı ülkelerde uygulandığını belirten firma müdürü, uygulama için Konya'da bazı okulların yöneticileri ile görüşüldüğünü söyledi.

Akkora Dijital Görsel Hizmetler ve Araştırma Geliştirme Müdürü Bekir Akkora, sistemin, özellikle okullardaki sivil kıyafet uygulamasının başlamasıyla, okul dışındaki öğrencilerin giriş yapmalarını önleyeceğini kaydetti. Sistemin 2 yıldır bazı ülkelerde uygulandığını ifade eden Akkora, bu yazılım sistemi sayesinde okul idarecilerinin, öğrencilerin okula giriş yaparken rahatça takip edebileceğini söyledi. Sistemin öğrencilere verilen ve üzerinde çip bulunan kimlik kartıyla aktif hale geldiğini anlatan Akkora, şöyle konuştu:

"Kimlik kartlarına yerleştirilen çip yazılım sayesinde öğrenci okulun kapısına kurulan güvenlik koridorundan giriş yaparken ana bilgisayarda fotoğrafı ile birlikte görülebiliyor. Kimliği olmayan bir kişi okul kapısından giriş yaptığında ise sistem uyarı vererek yabancı bir kişinin okula giriş yaptığını haber veriyor. Böylece okulun öğrencisi olup olmadığını tespit ediliyor. Öğrencilerin kimlik kartlarını kapıdan geçiş yaparken göstermesi de gerekmiyor. Çünkü sistem sayesinde çantada veya cepte taşınan kimlik kartı güvenlik kordonundan geçerken içindeki çip sayesinde algılanabiliyor"

YOKLAMA ORTADAN KALKIYOR

Sistemde ayrıca sınıf oturma planına göre çizelge şeklinde kayıtlar bulunduğuna dikkat çeken Akkora, yoklamaların da sistem üzerinden yapılabildiğini söyledi. Böylece her ders yapılan ve idarede biriken yoklama çizelgelerinin tek tek yazılmasının ortadan kalktığını vurgulayan Akkora, ayrıca gelmeyen öğrencinin ailesine cep telefonu mesajıyla durumun bildirildiğini de kaydetti.

'Pas-geç' adını verdikleri sistemin bir diğer özelliğinin de kamera sayesinde giren yabancı kişinin fotoğrafını çekmesi olduğunu da belirten Akkora, böylece yabancı kişinin de eşkal olarak tespit edildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber