Kazadan yaralı kurtulan Norveçli turist: Şoför en doğrusunu yaptı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tur dönüşü 2 turistin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından yaralı kurtulan Norveçli turist Oddeig Bevlerg Wold, "Şoför aracı sola yatırmasaydı daha korkunç şeyler olabilirdi."

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tur dönüşü 2 turistin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından yaralı kurtulan Norveçli turist Oddeig Bevlerg Wold, "Şoför aracı sola yatırmasaydı daha korkunç şeyler olabilirdi. O yüzden en doğru şeyi yaptığın düşünüyorum" dedi.

Alanya'da yayla turuna çıkan 27 İskandinav turisti taşıyan Bilal Aygün yönetimindeki 03 LT 274 plakalı tur midibüsü, geçen cuma günü saat 16.45'te Yayla Yolu Kavşağı'nda freninin patlaması sonucu yoldan çıkarak devrildi. Kazada, araçtaki 1'i çocuk 27 turist çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan Danimarkalı 48 yaşındaki Annette Sorensen ve İsveçli 15 yaşındaki Oliver Andre Karlsson tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi. Kazadan sonra gözaltına alınan şoför Bilal Aygün ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ÇOCUKLARIM UYARMIŞTI

Yaralı kurtulan turistler, olayın şokunu atlattıktan sonra dehşet anlarını anlattı. Taburcu edilen Norveçli turistler 10 yaşındaki Marcus Bevlerg Olsen Wold, ağabeyi 14 yaşındaki Emil Bevlerg Olsen Wold ve babası 47 yaşındaki Oddgeir Bevlerg Wold, ölmedikleri için şanslı olduklarını söyledi. Eşi 34 yaşındaki Linda Bevlerg Wold'un tedavisinin sürdüğünü kaydeden Oddgeir Bevlerg Wold, tura çıkmadan önce çocuklarının kendilerine kötü bir şeyler olabileceğini söylediğini belirtti. Çocuklarına, herhangi bir sorun çıkmayacağını anlattığını kaydeden Wold, "Dönüşte yokuş aşağı iniyorduk. Şoför bağırarak Türkçe bir şeyler söyledi. Ters yönde ilerlediğimizi sandım. Ancak frenin patladığını anladık. Bunu fark edince her şey için çok geç olmuştu" dedi.

ŞOFÖR DOĞRU OLANI YAPTI

Tutuklanan midibüs şoförü Bilal Aygün'ün mahkemedeki ifadesindeki "Aracı devirmeseydim herkes ölecekti" sözlerini de değerlendiren Wold, "Kaza sonrasında ben de herkese aynı şeyi söylemiştim. Eğer aracı sola yatırmasaydı daha korkunç şeyler olabilirdi. O yüzden en doğru şeyi yaptığını düşünüyorum. Tura giderken her şey yolundaydı. Ancak dönüşte aracın hızlı seyretmesi bizi korkutmuştu" diye konuştu.

Eşinin iyileşmesi için çocuklarıyla dua ettiklerini belirten Wold, "Bu Alanya'ya 3'üncü gelişimiz. Alanya ve Türkiye'yi seviyoruz. Tekrar geleceğiz. Ancak bu kez kesinlikle otobüsle tura çıkmak gibi bir düşüncemiz olmayacak" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber