Belediye personeli metan gazından zehirlendi : 3'ü yoğun bakımda

Aydın'ın Nazilli ilçesinde tıkanan kanalizasyonu temizlemeye çalışan 4 belediye fen işleri personeli metan gazından zehirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye personeli metan gazından zehirlendi : 3'ü yoğun bakımda

Aydın'ın Nazilli ilçesinde tıkanan kanalizasyonu temizlemeye çalışan 4 belediye fen işleri personeli metan gazından zehirlendi. Ağır yalanan bir belediye çalışanı Nazilli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, diğer belediye çalışanları ise ilk tedavilerinin ardından Aydın'a sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, saat 18.30 sıralarında belediye çalışanlarından 43 yaşındaki Ali Özdemir'in Belediye Fen İşlerine telsiz ile 'zehirlendik, yardım edin' anonsuyla ortaya çıktı. Belediye Fen İşleri çalışanları olay yerine giderken, Nazilli Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerinden de yardım istendi. Yeni Sanayi Mahallesi Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Cumhuriyet Cami karşısında bulunan kanalizasyonun tıkanmasından dolayı yapılan çalışmalarda zehirlenen belediye çalışanları olay yerine gelen ekiplerin çalışması ile kurtarıldı. Metan gazından etkilenen Ersoy Koşar (35), Fahri Gür (46), Uğur Şenol (47) ve Ali Özdemir (43) itfaiye ekiplerince kuyudan çıkartılırken, 112 Acil Servis Ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İlk tedavilerinin ardından durumu ağır olan Ersoy Koşar Nazilli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınırken, Fahri Gür, Ali Özdemir ve Uğur Şenol Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ile Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Zehirlenme haberini alan belediye çalışanları ile hasta yakınları Nazilli Devlet Hastanesi'ne akın etti. Hastane önüne gelen hasta yakınları sinir krizi geçirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"ENDİŞE EDİLECEK DURUM YOK"

4 belediye personelinin metan gazından zehirlenerek Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı haberini alan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir, Daire Müdürleri ile amirleri hastaneye akın etti. Zehirlenen personel hakkında doktorlardan bilgi alan Başkan Haluk Alıcık, işçilerin Aydın'a sevk edilmesinde yardımcı oldu. Personel hakkında aldığı bilgilerin ardından hastane çıkışında konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Alıcık; "Allaha şükür belediye çalışanlarımızın durumu iyi. Endişe edilecek bir şey yok. Bugün öğleden sonra sanayi sitemizde kanalizasyon tıkanması şikayetiyle çalışma başlatılmış. Çalışma sırasında biriken metan gazından 4 işçimiz etkilenmiş ve hemen çalışmalar başlatılmış. İtfaiye ekiplerimizce çalışanlarımız kuyudan çıkartılmış. Devlet Hastanesine gelen belediye personellerimiz tedavi altına alındı. 3 belediye personelimiz yoğun bakım ünitesinin dolu olması nedeniyle daha iyi tedavi için Aydın'a sevk edildi. Durumu diğerlerine göre biraz daha ağır olan personelimiz Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Kendisi yavaş yavaş kendine geliyor. İnşallah bir sorun olmadan kendisine gelecek. Hepsinin tedavileriyle yakından ilgileniyoruz" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber