Meclis'te 'güvenli tavuk ürünleri' resepsiyonu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, kuş gribiyle mücadele konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Türkiye, açık ve şeffaf bir mücadele yürütmüştür" dedi.

Arınç, TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Güvenli Tavuk ve Tavuk Ürünleri Resepsiyonu"nda yaptığı konuşmada, TBMM'nin, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren konularla yakından ilgilendiğini belirterek, bu sorunların ortaya konulması amacıyla da toplantılar düzenlendiğini veya toplumu bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantılara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Tüm milletvekilleri ve komisyonların toplumsal sorunlarla yakından ilgili olduğunu kaydeden Arınç, şöyle konuştu:

"Amacımız, vatandaşımızı, tüketicilerimizi bilinçlendirmek, özellikle Ekim ayında Manyas bölgesinde başlayan daha sonra Aralık ayı sonlarında ve Ocak başında Doğubeyazıt ve çevresinde insan ölümlerine de yol açan hepimizi üzüntülere gark eden kuş gribiyle mücadele konusunda toplumun bilinçlendirilmesidir.

Bu, sadece Hükümet'in ilgili bakanlıkların, bürokratların yapacağı bir çalışma değildir. Her vatandaşımızın bu konuda bilgi sahibi olması ve nasıl mücadele edileceğini bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece bu konuya münhasır olmak üzere hem vatandaşlarımızın bilinçlenmesi hem de içine düşülen durum sebebiyle sektörümüzün olumsuz etkilenmemesi temin edilmiş olacak." Kuş gribi ve açtığı zararlarla ilgili çalışmaların yapıldığını ifade eden Arınç, bu çalışmaların yeterli olduğunun ve Türkiye'nin üzerine düşen görevi yerine getirdiğinin, AB ve ilgili kuruluşlar tarafından da onaylandığını söyledi.

TBMM Başkanı Arınç, kuş gribinin pek çok ülkede görüldüğünü, milyonlarca kanatlının itlaf edildiğini ve bu hastalığın sürekli mücadele altına alındığını belirterek, "Bazı ülkelerde de belki bu tür hastalıklar görülüyor ama dışarıya çok fazla sızdırılmıyor.

Türkiye, açık ve şeffaf bir mücadele yürütmüştür. Sektörün zararları karşılanmaya çalışılmıştır, bundan sonra da hangi tedbirlerin alınacağı konusunda bilinçlendirme devam etmektedir" diye konuştu.

TBMM Başkanı Arınç, tavuk üreticilerinin işlerini hijyenik koşullarda, AB standartlarında ve hiç bir tereddüde mahal vermeyecek kadar ciddi yaptıklarını ifade ederek, Meclis'in bütün gücüyle beyaz et sektörünün arkasında olduğunu belirtti.

Arınç, Danışma Kurulu toplantısı olduğunu hatırlatarak, resepsiyondan erken ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber