Ambulans verilmedi diye suç duyurusunda bulundu

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde odun keserken sol elinin orta parmağı motorlu testere ile kopan 65 yaşındaki Hüseyin Süzener, Devlet Hastanesi'nde kendisine iyi davranmadığını, kopan parmağının nerede olduğunu sormadığını ve ambulans vermediğini iddia ettiği acil servis doktorundan şikayetçi oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ambulans verilmedi diye suç duyurusunda bulundu

Elmadağ'ın Üçevler Mahallesi'nde geçen ay motorlu testere ile odun keserken sol elinin orta parmağı kopan Hüseyin Süzener, yanında bulunan arkadaşı tarafından otomobille Elmadağ Devlet Hastahanesi acil servisine götürüldü. Acil serviste bulunan doktora parmağını hızara kaptırdığını ve çok kan kaybettiğini söylediğini belirten Süzener şu iddialarda bulundu:

"Acil servise girdiğimde G.D. isimli bir doktor masada oturuyordu ve yanında 2- 3 hemşire vardı. 'Ne oldu eline?' diye sorduğunda, ben de 'odun keserken sol elimin orta parmağını hızara kaptırdım' dedim. Görevli doktor, yanında bulunan hemşireye 'elini sarın ve Ankara'ya sevk edin' dedi. Hemşire elimi gazlı bezle sardı. Çok kan kaybettiğim için doktora, 'Madem Ankara'ya sevk ediyorsunuz, bana ambulans verin' dedim"

ANKARA'DA PARMAĞIMI SORDULAR

G.D. adlı doktorun 'Ambulans yok, kendi imkanlarınızla gideceksiniz' dediğini iddia eden Süzener, "Yanımda bulunan arkadaş bu sefer de beni aracına alıp Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne yaklaşık bir saatte götürdü. Bu hastanede bana sorulan ilk soru ise 'kopan parmağın nerede?' oldu. Ben de 'hızarın yanına düştü' dedim. İkinci soruları ise 'neden ambulansla getirilmedin, yolda kan kaybından ölebilirdin?' oldu. Bu hastanede gerekli tedaviler yapıldıktan sonra taburcu edildim" dedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Elmadağ Devlet Hastanesi Acil Servis doktorunun kendisine iyi davranmadığını, kopan parmağının nerede olduğunu sormadığını ve ambulans vermediğini iddia eden Hüseyin Süzener, doktor G.D. hakkında Elmadağ Cumhuriyet Başsavcığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Süzener şöyle konuştu:

"Ben kanlar içerisinde servise girdiğimde doktor oturduğu yerden kalkmadı. Kesilen parmağımı bile görmedi. Kanayan parmağımın dikilmesi gerekiyormuş, dikmeden gazlı bezle sarardıktan sonra ambulans bile vermeden beni Ankara'ya sevk ettiler. Bana insan olarak değer vermedikleri için ve buna benzer vakalarda başka insanlara iyi davranmaları için savcığığa suç duyurusunda bulundum. Bu olayın peşini bırakmayacağım." - Elmadağankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber