Atalay: Çözüm paketi için gerekirse Meclis'i toplantıya çağırırız

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm paketi üzerinde çalışmaların sürdüğünü, hazır olduğu anda ise, Meclis’i toplayabileceklerini belirterek, “Akillerin raporları ile 2023 vizyon kitapçığı pakette etkili olacak, gerekirse Meclis’i toplarız” dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atalay: Çözüm paketi için gerekirse Meclis'i toplantıya çağırırız

Nevin Bilgin

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, demokratikleşme adımları atmaya devam edeceklerini belirterek, “Çözüm paketi üzerinde çalışıyoruz. Şu aşamada Meclis'e gönderilecek durumda değil. Meclis takvimi de zaten sona ermek üzere. Ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. TSK İç Hizmet 45 dedik. Yasalaşacak. Anadilde savunma dedik yerine getiriyoruz” dedi. Atalay, Meclis'te gazetecilerle yaptığı sohbette, çözüm paketi ve ayrıntılarının sorulması üzerine, şu yorumu yaptı:

Gerekirse Meclis toplanır

“Paketin içeriğine ilişkin açıklama yapmadık. Çalışmalar sürüyor. Meclis'in takvimi belli. Meclis'e yetişmez ama süreç içinde açıklamalarımız olabilir. Şimdi yetişmez, Meclis'e gelmez de o safhada değil. Meclis gerekiyorsa tekrar toplanabilir. ” Atalay, BDP'nin diyalog komisyonu kurulmasına ilişkin talebi konusunda, “Üzerinde değerlendirmemiz olmadı. Sadullah Bey sürekli görüşüyor, kesinti yok. Diyaloglar sürüyor o manada bir kopukluk yok” dedi. Atalay, “Çözüm süreci için kararlıyız”dedi.

2023 AJANDAMIZI ADIM ADIM TAMAMLAYACAĞIZ

AK Parti'nin 10 yılda yaptıklarının kimsenin hayal edemeyeceği şeyler olduğunu belirten Beşir Atalay, şunları söyledi: “Hangisi hayal edebilirdi, 24 Saat devletin bir kanalı Kürtçe yayın yapılacaktı. Herkes ana dilinde propaganda yapacaktı. Bunlar bu dönemde olan şeyler. Halen almamız gereken mesafeler var. Akil insanlar 7 rapor verdi şimdi tek rapor haline getiriyorum. Onların önerileri bizim için yol haritamızda şimdi önemli. Bir de 2023 vizyon kitapçığımız var. Bu ikisi bundan sonra bizim demokratikleşme paketimizde önemli olacak. TSK 35'le ilgili madde Meclis'ten geçecek 63 maddeden biriydi. İnşallah daha çok 2023 vizyonunun daha çok ağırlıklı tutacağız”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber