Mahalleli hastanelerinin kapanmasını istemiyor

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 binası olan 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin boşaltılmaması için mahalle sakinleri kampanya başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahalleli hastanelerinin kapanmasını istemiyor

Adıyaman'da tüm yataklı hastanelerin Kamu Hastaneleri Birliği'nin çatısı altında toplanarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasının ardından, vatandaşlar yaşanan belirsizlikten rahatsız. Adıyaman'ın doğu kısmında Polis Özel Harekat'ın bulunduğu yerde yapılan 400 Yataklı Hastane'nin yıl sonunda faaliyete geçmesiyle birlikte, diğer binaların boşaltılacağının söylenmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası ve Ek-1 binalarında verilen sağlık hizmetinin 400 Yataklı Hastane'de verilecek olması, mevcut binaların bulunduğu mahalle sakinleri tarafından karşı çıkılıyor. Karapınar, Altınşehir, Yenimahalle, Sümerevler, Özelevler, Türmüz, Alitaşı mahallelerinin istifade ettiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 binasının kapanmaması için afişler asıldı.

Siyasilerle ve yetkililerle hastanenin kapanmaması için görüşmeler yapan mahalle sakinleri astıkları afişe, "Hastanemizin kapanmasını istemiyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için sayın yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz" diye yazdı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Kadir Bozan, Ek-1 binasının kapanmaması ve mevcut sağlık hizmetlerine devam etmesi gerektiğini dile getirerek, "Yeni yapılan 400 Yataklı Hastane şehrin bir ucunda olmasından dolayı hem çalışanlar hem de vatandaşımız bu işte zarar görecek. En azından kentin bu bölgesine hizmet etmesi açısından bu binanın faaliyetine devam etmesi gerekiyor. Burada vatandaşların diğer bölgeye ulaşımda yaşayacakları sıkıntılar göz önünde bulundurulmalıdır" dedi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İrfan Tokur ise, Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşı ve sağlık çalışanlarını mağdur etmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Sendika olarak çalışanları düşünsek de vatandaşın sağlığa en çabuk ve fazla ücret ödemeden ulaşmasını istiyoruz. Mevcut binanın faaliyetini yürütmesi vatandaş için iyi olacak. Vatandaş 400 yataklı binaya ulaşmak için en az iki minibüs ücreti ödeyecek. Parası olmayan insanlar sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak. Sendika olarak binanın kapatılmaması taraftarıyız" diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri ise 400 Yataklı Hastane'nin faaliyete geçmesiyle birlikte mevcut binaların durumunun ne olacağı konusunda alınmış kesin bir kararın olmadığını belirterek, sonucun ne olacağının önümüzdeki günlerde netleşeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber