77 sanıklı tefecilik davasında tutuklu kalmadı

BURSA'da, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan kişilere kredi kartlarıyla kontör satışı yapılmış gibi gösterip yüksek faizle para verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 77 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
77 sanıklı tefecilik davasında tutuklu kalmadı

Mahkeme duruşma sonunda, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Bursa'da geçen mayıs ayında meydana gelen olayda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı borcu olan kişilere yüzde 2.5 ile 13 arasındaki faizle para verip karşılığında faizini de üzerine katarak telefon kontörü satmış gibi kredi kartından para çeken 77 kişiyi gözaltına alındı. Sanıklardan 13'ü tutuklanırken 64 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında işyerlerinde bulunan bin 59 kredi kartına el konulurken çeşitli bankalara ait 100 pos cihazı, ait olduğu bankalarla görüşülerek devre dışı bırakıldı.

Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Suç işlemek için örgüt kurmak', 'Örgüte üye olmak' ve 'Tefecilik' suçlarından 8 ile 11'er yıl arasında hapisleri istenen 13'ü tutuklu toplam 77 kişinin yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan sanıklar yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber