Uzun tatilin öğrenciler üzerinde etkileri ve yapmamız gerekenler...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


*"UZUN SÜRELİ TATİL ÇOCUKLARIN BİLDİKLERİNİ UNUTMALARINA YOL AÇAR"


*"AİLELER UNUTTUKLARI ŞEYLERİ ÇOCUKLARINA HATIRLATMAKTA YARDIMCI OLMALI"

Uzun süren yarıyıl tatilinin bitimine günler kala uzman psikolog Alanur Özalp, öğrencilerin okulların açılmasının ardından adaptasyon sorunu yaşayabileceklerini söyledi.

Yarıyıl tatilinde ders çalışmamalarının çocukları dersten soğuttuğunu kaydeden Özalp, kısa sürecek olan ikinci yarıyılda, çocukların başarılı olmaları için okula hızlı bir şekilde adaptasyonlarının sağlanması gerektiğini belirtti. Bu konuda ailelere önemli görevler düştüğünü kaydeden Özalp, "Çocuklarını ödüllendirme yoluna gitsinler. Onlarla birlikte ders çalışsınlar. Derslerine yardımcı olsunlar. Çünkü uzun süreli tatil çocukların bildiklerini unutmalarına yol açmıştır. Unuttukları şeyleri çocuklarına hatırlatmakta yardımcı olsunlar. Çocuklarına 'Şunları çalışırsan internette oyun oynayabilirsin' gibi şartlar koyarak motive olmalarını sağlasınlar. Bu uzun tatil süresince çalışan anne babalar, çocuklarıyla sinema, tiyatro gibi sosyal aktivitelerde bulunarak onları ödüllendirebilirler" dedi.

Okulların açılmasından sonra öğretmen ve veli işbirliğinin önemine dikkat çeken Özalp, "Dikkatlerini toplamakta zorlanan öğrenciler için bu işbirliği çok önemli.

Öğretmenler aileleri bu konuda yönlendirmelidir. Bütün bunlara rağmen adaptasyon sağlayamayan öğrenciler için ise bir seanslık psikolijik destek sağlanmalı. İkinci dönem havalar ısınacak. Kelebekler uçuşacak. Öğrenciler sıcak havada ders çalışmak istemeyecektir" diye konuştu. Alanur Özalp, öğrencilerin bir an önce okula adaptasyon sağlayarak ilk yazılılarda başarılı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber