Sivas'ta Mursi'ye destek gösterisi

Sivas'ta, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilciliği ile Özgür-Der Temsilciliği üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto ederek devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ta Mursi'ye destek gösterisi

Memur-Sen ve Özgür-Der üyelerinden oluşan 150 kişilik grup, bugün öğlen saatlerinde kent meydanında toplanarak Mursi lehine çeşitli sloganlar attı. Daha sonra basın açıklaması yapan il temsilcisi Ömer Anlı, "Mısır'da yaşanan zorbalığı lanetliyoruz. Mısır'da, ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapması kabul edilemez. Memur-Sen olarak, uluslararası platformları ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi hür ve özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Özgür-Der dernek sözcüsü Süleyman Ceran ise "Mısırda darbeye uğrayan İslami mücadelenin yanındayız. Mısır'daki iktidarın elbette yanlışları olabilir. Ama hiçbir durum darbeyi meşru göstermez. Gün, İhvan'ı eleştirme değil darbecileri lanetleme ve kurulan tuzağı ifşa etme günüdür" dedi.

Ellerinde pankartlar ve dövizler taşıyan grup üyeleri, basın açıklaması sonrasında dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber